Home » Printare 3D

La zi in activitatea 3D print

31 October 2015 No Comment 2,640 vizualizări

Dupa cum spuneam, printarea 3D este pentru mine ceva nou, inedit si pentru care am facut o pasiune.

Am ajuns sa folosesc aceasta tehnologie pentru ca visul meu este sa reproduc cat mai multe camioane romanesti din seria Carpati/Bucegi. Si pentru ca multe repere sunt repetitive, comune, sunt foarte greu de facut la mana identice.

Drept urmare am ales sa invat sa proiectez si sa lucrez cu imprimanta 3D Prusa I 3 de la RoboFun. Aceasta nu este o imprimanta perfecta. Nici foarte performanta. Dar pentru pretul ei face lucruri bune si ma scuteste de mult efort. Drept urmare voi continua lucrul in acesata directie si cu aceasta tehnica.

Sunt multe tehnici in modelism, fiecare cu avantajele si cu neajunsurile sale. Daca m-am hotarat sa raman cu print 3D inseamna ca am avut motivele mele.

Drept urmare, ceea ce fac, fac cu pasiune, cu placere si pentru mine. Ca ies mai urate, ca ies mai frumoase, conteaza ca reusesc sa le fac si sa iasa. As fi putut face din carton, din hartie higienica sau din plastilina. Chiar nu conteaza din ce material un modelist lucreaza, conteaza ca face si ca vrea sa faca cu mana lui ceva.

Sunt trei feluri de oameni :
Oameni care fac ca lucrurile sa se intample, oameni care privesc la lucruri cum se intampla si oameni care critica lucrurile care se intampla!

Eu unul am ales sa fiu printre cei care fac ca lucrurile sa se intample. Si am ales, fara obligatii, sa fac documentare si sa postez ceea ce fac tocmai pentru a ajuta si pe altii care vor sa faca ceva cu mana lor. Am ales sa cheltui o parte din timpul meu pentru a scrie articole si a posta evolutia sau rezulattele muncii mele in scop informativ.

As fi putut sa imi pierd si eu timpul cu critica. Oricum urmaresc lucrarile altor modelisti si apreciez eforturile lor indiferent de metoda adoptata. Apreciez unde fac lucruri care imi plac, dar ma abtin sa critic pentru ca stiu cu cat efort se munceste si cat de greu se obtine ceva. Unde mi-a placut am incurajat. Unde nu mi-a placut m-am abtinut de la arata cu degetul. Asta pentru ca sunt constient ca fiecare modelist realizeaza ca a reusit sau nu ceva. Ce rost are sa-l tachinez eu cu talentul meu de critic literar?


In alta ordine de idei, daca mie imi place de ceea ce rezulta, sunt multumit dar asta nu inseamna ca nu fac nimic ca sa avansez. Tot timpul experimentez si incerc lucruri noi dupa cum imi dicteaza interesul. A vorbi cuvinte numai de dragul numarului de postari, nu ma fascineaza si nu ma intereseaza.

Numai cine nu a costruit ceva cu mana lui, nu stie ce inseamna sa vezi ca vine cineva si te desfinteaza pentru ca lui nu-i place nu stiu ce dunga. Face poze cu macro si incepe sa dea cu pietre. Poi sa faca la Metaloglobus cu macro, sa vada acolo probleme la productia de serie… Sau la alte chinezarii care au facut deliciul in lumea colectionarilor din Romania… Eu nu lucrez in serie si nici nu am de gand sa o fac. Daca este cineva

multumit de ce am facut si vrea o bucatica din munca mea, eu cu drag ofer. Fireste ca totul costa si fiecare isi aprecieaza si avalueaza lucrarile dupa cum stie cat a muncit la ele.

In ceea ce priveste printul 3D, lucrurile nu sunt asa de simple. Camioanele mele au multe repere, si toate trebuiesc gandite astfel incat sa iasa pe imprimata iar la final sa se imbine cum trebuie intre ele. Fac asta de unul singur, de la zero si pana la final. Pe traseu, am prieteni care ma ajuta fizic atat in proiectarea 3D cat si in documentare. Sau in procurarea de materiale, care nu sunt deloc ieftine. Si lor le multumesc. Ei se stiu care sunt.

Dar gata cu polemica. Este ultima oara cand ma mai justific. Cui nu-i place sa nu intre pe postarile mele si sa isi vada de treaba. Nu oblig pe nimeni sa intre, nu oblig pe nimeni sa citeasca, nu oblig pe nimeni sa cumpere ceva de la mine. Punct si gata!

Referitor la proiectul in curs, acum ma preocupa realizarea unei masti de SRDAC intr-o versiune cat mai fidela. Incerc in felurite chipuri sa printez astfel incat sa iasa bine.

Iata mai jos o varianta de masca printata cu PLA de 1.75, la rezolutia de 0.2

In cursul acestei zile voi mai incerca si la alte rezolutii. Iata si varianta cu 0.1 la rezolutie.

Si o comparatie 02/01. Urmeaza un 0,052, maxim ce se poate obtine de la imprimanta mea.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.