Home » Prezentari

Luaz 969M – DeAgostini…

10 October 2012 5 Comments 3,706 vizualizări

Cum astazi mi-a fost peste mana sa alerg din chiosc in chiosc, a trebuit sa aleg o revista cu o macheta cea mai buna din cele mai rele posibile. Dupa ce ca ne baga pe gat niste uratenii rusesti refuzate la export, masini care nu ne reprezinta ca si natiune, urate cu draci, ba chiar hidoase, le mai fac si in dorul Lelii, asa cum lucrau pe vremuri. Ba chiar eu cred ca macheta asta a ramas nevanduta in Rusia, de pe cand le faceau cu defecte, si pentru ca Rusii le-au refuzat, nu au avut alta idee decat sa le bage pe gat la fraierii de romani. Jucaria e oribila. Toate aveau defecte la chiosc. Cu greu am ales din 10 bucati, una mai convenabila… Asta era cea mai buna!

Macheta este lucrata execrabil. Montaj anapoda, lufturi cat cuprinde. Bavuri lasate in viata la greu peste tot. Superglue peste care s-a vopsit la prelata …, tampografia la busonul rezervorului pusa aiurea, barele din spate neaplicate, din matrita de baza, vopsite imperfect si partial… Nici macar oglinda nu e debavurata. Stergatoarele neaplicate, tampografiate partial… Ideea pentru geamurile laterale stupida, fixate pe copertina de prelata. Geamuri murdare si zgariate, care nu calca bine… Masca frontala, pentru ca nu a fost proiectata bine la stifturile de imbinare, sau pentru ca nu au fost topite cat trebuie pe dinauntru, se aseaza ca ochiul mortului pe picioarele elefantilor… Farurile sunt cu rama tampografiata din elicopter! La interior, scaunele din spate, sunt pliate incorect. Apar gauri in podea, pete de superglue si bavuri din greu… si colac peste pupaza, prelata e superba dar… lucioasa ca sticla… asta da material bengos! Una peste alta, nota 5 cu mare indulgenta! Si asta pentru ca alte masini au trecut testul cu nota mare!

5 Comments »

 • tudor said:

  Stati linistit ca si masina in realitate era la fel de execrabila. Deci se poate spune ca e copie fidela a lui LUAZ 969, atata timp cat nici macheta reala nu era o splendoare, ba chiar realizata din topor. Macar era simpla constructiv si o reparai in drum cu un metru de sarma un cleste, un ciocan. Oricum nu o iau deoarece nu ma intereseaza.

 • cristian said:

  domnule panait, din cate vad ati prins cea mai jalnica macheta din cate se puteau gasi. dupa ce ca e ea urata ca schimbul 3, mai e si prost facuta.
  sa zicem merci ca “masini de legenda” sunt cum sunt.
  la slatina, olt am vazut ca a aparut si “masini de vis”. numai masini de vis nu sunt alea. sunt extrem de prost facute fata de “masini de legenda”. m-a luat capul cand am vazut in ce hal arata lamborghini countach. ce bataie de joc era, imi venea s-o bat pe biata vanzatoare.
  va spun sincer ca dupa ce termin cu masini de legenda imi scot din cap absolut tot ce inseamna deagostini.

 • cristian said:

  aa, si era sa uit. din 2 cutii de Luaz prin cate m-am uitat, la 5 machete le lipseau roti… bataie de joc la modul grav

 • tudor said:

  Pana la urma mi-am calcat pe suflet si buget si am luat-o. Am dat peste o macheta acceptabila, dar cu mult loc de mai bine. A mea cel putin e mai inchegata si mai bine realizata. Bine, in Bucuresti e mai usor sa gasesti o macheta OK, nu gasesti la o dugheana te duci la alta. DAR, asta nu e valabil intr-un oras ca Slobozia din pacate, unde probabil ca din pacate trimite modelele mai avariate, la fel si in alte orase din tara. Si asta am constatat si eu ca in orasele mai mici , machetele sunt mai slabe calitativ, nu e frumos asa ceva. Insa sunt perfect de acord cu Dumneavoastra ca e urata cu draci.
  Nu ati luat FIAT 125 P ? Oricum urmeaza DACIA 1300 BREAK. Sper sa nu am surprize neplacute , sper sa aiba calitatea machetei Nr 1 DACIA 1300.
  Cum am mai zis, exceptie cateva modele ( OLTCIT, DACIA 1100, TRABANT 601 si DACIA 1309) , toate au fost OK pana acum.

 • Cristi said:

  Domnule cristian as dori sa achizitionez eu primul nr de la automobile de vis de la dumneavoastra, lamborghini countach. daca sunteti nemultumit de ea sa mi spuneti cum putem lua legatura. multumesc. mailul meu este hapsinu@yahoo.com

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.