Home » Tunare Masinute

Luaz 969M – îmbunătăţiri

10 October 2012 3 Comments 2,637 vizualizări

Dupa ce dimineata am ramas socat sa vad din nou un produs DeAgostini lucrat cu piciorul stang, am demarat lucrarile de imbunatatiri tot azi, mai ales ca cele aflate in curs sunt in stadiu de sedere la uscator dupa lacuire. Asadar, referitor la Luaz, dupa ce ca masina e urata, dupa ce ca nu prea are legatura cu masinile de legenda din Romania, mai este si execrabil montata. Am observat ca blisterul este din seria veche, pentru ca cele din seria noua sunt facute cu scobitura de protectie in plafon, am dedus ca masina este clar umplutura, probabil ca ramasa nevanduta din pricina erorilor. Practic or fi pus numere de Romania (si ala prost gandit, pentru ca reprezinta varianta noua de inmatriculare, dar cu scrierea veche….), daca nu se putea adauga albastru pe numar, macar il lasau in vechiul sistem!

Asadar sa vedem ce am facut la macheta!

La faruri am repictat rama acestora. La interior am facut in culoarea masinii partea de sus a portierelor, pedalele si manerele la usi cu argintiu, la claxon la fel, iar in bord am facut cu rosu si verde cele doua beculete vizibile intre ceasuri. Prelata am vopsit-o cu gri mat acrilic, la pensula, ruland pensula in sensul pliurilor naturale ale unei prelate, pentru autenticitate. Din acetofan de la blister am facut geamuri noi la portiere si cu scoci am demarcat banda celor doua bucati de geam. Am pictat cu argintiu geamurile celor doua oglinzi si am refacut cu negru busonul rezervorului, manerele la usi, barile din spate, stergatoarele si tijele acestora. Tot cu negru am refacut chederele geamurilor portierelor. Stopurile pe spate au primit si culoarea galbena. Cu negru am refacut si abajurul iluminatorului de la numarul din spate. Cred ca ajunge pentru aceasta macheta urata cu draci! Macar daca o faceau bine, fara mizerii!

Grupul DeAgostini Prognosis>>>
Grupul Colectionari de machete >>>
Grupul Automobilisti pe facebook >>>
Apreciez like pe noua mea pagina FB dedicata lucrarilor mele de modelism >>>

3 Comments »

 • Butnariu Cristian said:

  Din pacate, cred ca de data asta, chiar nu merita efortul !
  Eu unul, nici nu am cumparat-o, prea oribila, prea de-la tara !
  Felicitari pt. rabdare !

 • alex said:

  domnule Panait o sa va pun o intrebare:eu am nimerit o macheta mai bunicica si vreau sa-i dau jos prelata dar dupa cum ati observat de prelata este fixata oglinda retrovizoare si de asemenea prelata este si ea la randul ei prinsa de parbriz si nu asi vrea sa rup oglinda sau sa stric in vreun fel rama parbrizului dupa ce ca macheta este asa cum este deci, in final ce imi recomandati sa fac, sa trag tare de prelata pana iese sau sa o las asa?

 • Prognosis (author) said:

  La mine nu era prinsa de parbriz! Incerci sa o dai jos tragand usor dinspre spate catre fata. Daca nu iese, o cureti cu betigas de urechi bagat in alcool si o vopsesti pe loc! Se pare ca jucaria este din prima serie, atunci cand se baga superglue la greu…

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.