Home » Alte lucrari

MAN-ul de vacanţă!

27 December 2012 No Comment 2,868 vizualizări

Adus cu sania Mosului tooocmai de pe eBay, MAN-ul kit de vacanta scara 1/24, a venit la fix ca sa imi satisfaca placerile de vacanta. Chiar daca la seria de lucrari DeAgo, atelierele PanArin si-au inchis portile pentru a se bucura de iarna si de linistea vantei de sarbatori, eu nu am putut sta deoparte de noua provocare constituita de piesele frumos aranjate din cutia lui Mos Craciun. Ca atare, am debutat ca si constructor machetist de kit-uri auto. Sper sa nu ma fac de ras si sa mentin stacheta calitatii ridicata. Am observat o adevarata frenezie cu aceasta macheta de diverse forumuri si nu am rezistat tentatiei. Lucrari foarte frumoase facute de colegii mei intr-ale modelismului, pe care le-am studiat si pentru postarea carora multumesc lui Iulian si lui Mircea. Totusi eu imi voi permite cateva mici adaptatari, asa cum imi sta mie bine. Stiti ca nu prea agreez metoda copy/paste si ca atare voi incerca ceva special si deosebit.

Mai intai de toate am inceput cu sasiul si am avut mare grija sa indepartez bavurile si liniile de turnare lasate de matrita exact pe cantul obiectelor sau pe latura cea mai vizibila a formelor cilindrice. La fel de suparator apare cantul de imbinare si la piesele blocului motor, care in realitate nu are linii de turnare exact pe mijloc… cum nu au nici pistoanele amortizoarelor, nici tijele sau bucselele balansierelor. Operatiune destul de migaloasa de a curata aceste linii cu caterul si pila fina de unghii. (Recomand pilele glazurate in locul pilelor carbonice.)

Prin montarea si vopsirea diverselor componente chiar in timpul montajului, am reusit sa fac o combinare placuta, unde nu se vad lipiturile si nici nu predomina zone prea intens vopsite sau prea putin. Nici vopsirea inainte de decupare a pieselor de pe spliter nu este convenabila. Asa ca trebuie lucrat ca la combinanta alpina. Putin cate putin, cu toate ca as vrea sa fie gata maine. Schemele de culori sunt diverse. Nu sunt standardizate si au suferit modificari de la un prototip la altul, asa ca nu imi fac griji din asta. Am ales o schema de culori care mie imi place si care cred eu ca va da rezultate pe masura asteptarilor mele, caci, la urma-urmei, nu lucrez pentru altii, ci lucrez pentru placerea personala, asa ca va spun din timp ca nu ma streseaza de loc carcotelile cum ca trebuia asa, sau trebuia invers. Trebuia exact cum am facut eu… daca asa imi place mie!

Pana in prezent este aproape gata sasiul cu puntile rulante. In seara asta stau la uscat si maine trecem la treaba in continuare!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.