Home » Tunare Masinute

Masina cu butelii din nou la Slobozia Mare

24 December 2012 3 Comments 4,211 vizualizări

Numai cine nu a tremurat la coada, asteptand cu inima stransa in preajma Craciunului, nu recunoaste masina cu butelii a Epocii de Aur. Vestitul TV darapanat, care scartaia din toate incheiuturile, aparea intr-un tarziu in uralele multimii inghetate la coltul blocului si declansa frematarea generala, scartaitul carucioarelor de butelii si vociferarile codasilor…. “sa se dea cate una, sa ajunga la fiecare“… In amintirea celui mai iubit si asteptat vehicul utilitar rezultat pe caroseria unui TV romanesc, Atelierele PanArin, au pregatit de Craciunul acesta, un vehicul plin cu butelii nou noute, pentru consumatorii din Slobozia Mare neracordati la gazele rusesti.

Lucrul a inceput prin decuparea corespunzatoare a unui TV DeAgostini, apoi din ABS si diverse bari de plastic, muncitorii de la Atelierele PanArin au confectionat bena specifica, dupa un desen captat de pe internet. Grupul de butelii a fost realizat pe marimea necesara prin decupaje si lipituri de siruri de butelii de la alta jucarie chinezeasca. La final, grupul a fost vopsit in albastru specific buteliilor noi din ultima generatie ante-decembrista.

Dupa confectionarea sasiului din forex si ABS, muncitorii au realizat rezervoul de combustbil si compartimentul acumulatori al masinii. In paralel, cabina a fost inchisa cu un perete din ABS de 1 mm grosime, in care s-a practicat deschizatura geamului de supraveghere a benei. La interior s-au tapitat scaunele in vinilin maro si s-au vopsit corespunzator portierele, bordul si accesoriile. La final, vehiculul a fost dotat cu o bara noua pe spate, care cuprinde stopuri dreptunghiulare, carlig de remorcare si numarul de inmatriculare pe Constanta.

Dupa dotarea cu stingatoare si inscriptii potrivite, masina de butelii a plecat in primul tur pentru satisfacerea clientilor nerabdatori sa o revada. Numai ca, de data asta, coada nu a mai fost vremelnic pregatita pentru ridicarea buteliilor de Craciun. Vremurile acelea au apus de mult. Sunt multi care nici nu stiu despre asa ceva, iar macheta noastra a trezit deja amintiri nostalgicilor din Slobozia Mare. In speranta ca restaurarea unica a unui astfel de vehicul va fi apreciata de amatorii de relicve auto, grupul de lucratori de la Atelierele PanArin, declara sezonul de lucru 2012 inchis cu aceasta lucrare, si ureaza tuturor colaboratorilor, fanilor si prietenilor (inclusiv celor care scriu injurii in limba japoneza pe blogul nostru….), un Craciun fericit, fara excese, in sanatate, alaturi de cei dragi, si un an nou cat mai bun! Sa auzim de bine, in anul care vine! La multi ani 2013!

3 Comments »

 • Prognosis (author) said:

  Omul este capabil de multe performante. Recordul care ma ingrozeste este cel al prostiei umane. Inteligenta este limitata, prostia insa nu are margini. Exemplul viu sunt chiar eu. In fiecare zi se gaseste cate unul care crede ca ma poate prosti pe fata! Partea mai rea e ca unii chiar reusesc! Poate chiar din acest motiv omenirea va ajunge la exterminare. La auto-exterminare. Nici chiar inteligenta artificiala nu poate face fata prostiei naturale si din aceasta cauza, prostii sunt cei care trimfa intotdeauna. Mai ales ca au mintea odihnita! Ei sunt tot timpul gata sa creeze o noua prostie, intotdeauna mai mare decat cea anterioara! In acest sens ma rog Domnului sa trimita prin Mos Craciun, in acest an macar, ceva neuroni pentru toate mintile pline de prostie! Iar mie, imi doresc sa raman asa. Urat, dar nu prost! Prefer sa fiu urat pentru ceea ce sunt, decat sa fiu adorat pentru ceea ce nu sunt! Hai la mult ani!

 • catalin fetita said:

  Salut,

  ai idee unde pot gasi o masina de butelii sa inchiriez pentru o filmare ?

  multumesc mult,

  Catalin,

 • Prognosis (author) said:

  Peco Constanta poate mai are!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.