Home » Prezentari

Masini de legenda nr. 84 ultima strigare pentru Romania

20 February 2015 No Comment 4,144 vizualizări

In plin avant revolutionar, editura DeAgostini Romania, dupa numeroase poticneli, cazaturi si ridicari, si-a dat obstescul sfarsit pentru pasionatii de masini romanesti.

Desi pe surse ni se confirma ca mai sunt modele de automobile romanesti in plan si chiar la care s-au facut matrite si prototipuri, ElGreco de Romania si-a facut auzit ultimul cantec cu ceva vreme in urma.

Sincer, dupa cum a mers la noi, nu era de neprevazut moartea subita a revistei. De nenumarate ori am semnalat oribilitatea lucrarilor. Unele au fost reusite in ultima vreme, dar marea majoritate, fie piese romanesti, fie machete de umplutura, erau execrabil executate. Montate parca de pionieri din clasele primare, proiectate parca in joaca, pline de adezivi si bavuri, multe din machete au acoperit frumusetea initiativei cu prostia si nepasarea executiei…

De bine de rau insa, colectionarii au avut astfel ocazia de a pune in vitrina machete de masini romanesti, ceea ce este un mare plus. Dar, dupa cum am mai zis, “bine ca a facut, rau ca nu au facut bine“…. putina atentie poate meritam si noi, colectionarii din Romania.

Si ca sa nu se dezminta, iata ultimul numar…. pe care l-am cam lasat in cutie o vreme, pentru ca nu ma pasioneaza aceasta marca de masina (Fiat 132). Dupa parerea mea ar fi putut incheia colectia tot cu o macheta de masina romaneasca, asa dupa cum au inceput-o! Dar, ma rog, era de asteptat sa bage o umplutura. Practic am luat-o numai pentru breloc. Si la un breloc Dacia, nu merge deloc un Fiat. Fie el si 132…

Azi de pilda, am zis sa il iau la maruntit si sa vopsesc canapele, sa fie si ultima strigare adusa la nivelul de imbunatatire minima. Supriza insa a fost pe masura asteptarilor. De Agostini nu se desminte nici macar la ultima strigare…. Nici macar chedere la parbriz si la luneta bre? Vai de saracia voastra de greci si chinezi scartari!

Cel putin macheta mea nu are scaunul soferului…. Nu e nicaieri. Nici in blister nici in macheta. Practic nici nu ar fi avut pe unde sa iasa din macheta daca se deslipea…. Trebuie sa gasesc un scaun ceva de pe la dubluri si sa rezolv problema. Nu e greu, dar e lamentabil!

Scaunul din stanga e lipit cu toporul iar volanul e pozitionat undeva la gleznele soferului…. mare belea bre nea DeAgostini! Mai mare rasul!

Pana una alta, zic ADIO, dar raman cu tine. Adicatelea macar am colectia, am machete romanesti tunate de mine la greu. Fara aceasta colectie nu as fi reusit sa promovez atatea modele. Sunt multumit ca a existat aceasta colectie, desi imi pare rau ca au facut de prea multe ori rabat de la calitate!

Update 25 februarie

Cu putin noroc am gasit niste scaune potrivite pentru aceasta ultima suflare a companiei celebre DeAgostini Romania…. Cu ocazia vopsirii portierelor, am descoperit si si acestea sunt pe interior mai scurte decat ar trebui cu vrea 3-4 mm, ceea ce da o nota oribila machetei la interior… Asadar am refacut interiorul, am pozitionat corect volanul si am conturat chederele si garniturile la geamuri dar fara sa scot sticla… Putin argintiu sub sasiul la motor si la esapare si gata ultima macheta.

ublished on: Feb 20, 2015

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.