Home » Avanpremieră

Mumie antica dezgropata la Fetesti Gradina

15 July 2015 No Comment 2,098 vizualizări

Zdrobiti de dureri de sale, muncitorii de la Atelierele PanArin au fost temporar detasati pentru relaxare la santierul arheologic de la Fetesti Gradina, prilejuit cu ocazia inaugurarii lucrarilor de sapaturi la tronsonul de autostrada Fetesti-Gradina. De la prima lopata ei au dezgropat un sicriu din lemn masiv de aur de 28 de carate mai la stanga.

In interior se afla in stare de perfecta conservare, o mumie egipteana de pe vremea dacilor, dupa cum reiese din data stampilata pe capacul cosciugului.

Mumia se pare ca a trait vremuri foarte bune intrucat prezinta semne de alimentatie corespunzatoare, nefiind una slabanoaga.

La eveniment a participat si ansamblul de cobze si bocitori Doina Badaranului, care au interpretat bocituri si doine de jale mare in memoria mumiei. Prea Marele prezent si el a declarat mumia stana de piatra sfanta si a revendicat dreptul la moaste, urmand ca in viitorul apropiat sa aloce mumiei un sfant cucernic facator de minuni.

Conform cu indicatiile de partid si de stat degeaba, muncitorii au procedat la alertarea autoritatilor care nu au dat doi bani pe mumia lor si nici nu au vrut sa aloce spatiu pentru depozitare si expunere la public. Drept pentru care mumia, dupa ce a fost examinata de medicul legist si de farmacistul din teritoriu, a fost depozitata in magaziile atelierelor PanArin in vederea expedierii cu FanCurier la arheologii doritori.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.