Home » Tunare Masinute

Ne pregatim cu autobuzul

10 November 2013 6 Comments 4,059 vizualizări

Pentru realizarea autobuzului la scara 1/43, am facut proiectul pe calculator, dar ca sa fiu sigur ca iese cum trebuie, am realizat un model din carton tiparit, ca sa probez vizual potrivirea la scara! E altceva cand vezi cu ochii tai cum va arata macheta! Vad ca in alta prezentare unde apare in fundal autobuzul, carcotasul de serviciu a sarit deja pe mine! Ms domnule Oleco! Daca nu semnalai ca e din hartie, habar nu avea lumea!

Iata si o poza cu diferenta dintre farurile originale ale Daciei 1320 si cele argintate pe spate in Atelierele PanArin:

6 Comments »

 • tudor said:

  As incerca si eu sa fac unul, deoarece nu cred ca DeA va scoate aceste modele, m-ar tenta si cel articulat si eventual in varianta troleibuz. In anii 80 ,in Bucuresti, DAC 117, erau coloana vertebrala a ITB ( azi RATB) desi erau groaznice ca si fiabilitate. Oricum , felicitari !

 • Prognosis (author) said:

  Multumesc! Nu ma grabesc cu el, vreau sa iasa perfect!

 • Cristian Varzan said:

  Deci autobuzul arata fantastic chiar si pentru un model de hartie…ma rog, carton. O singura obiectie, nu stiu daca la toate dar autobuzele copilariei mele aveau zona cu afisajul numarului iesit in afara cu un unghi invers fata de parbriz…nu stiu daca m-am facut bine inteles. Felicitari pentru rabdare si pasiune.

 • Prognosis (author) said:

  Da, corect, insa nu am facut acel dispozitiv pentru ca ma interesa proba de proportii la roti si aspectul general comparativ cu alte machete 1/43. La modelul pe care il voi face din ABS piesa va fi realizata corect, ca si curbura laterala a peretilor. Totusi masina nu a fost chiar o cutie !

 • tudor said:

  De unde achizitionati ABS-ul ?

 • Prognosis (author) said:

  Resturi de la o firma de publicitate in vitrine, care taie litere si alte maruntisuri!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.