Home » Colectia AUTO

Noi vehicule in colectia Prognosis

12 July 2013 3 Comments 2,908 vizualizări

Au sosit zilele trecute inca doua frumuseti de la amicul meu Peter. Un autobuz din anii copilariei mele, Ikarus 66 1955 Atlas Bus Collection, scara 1/72, extraordinar de frumos si de curat lucrat. Ma leaga ceva amintiri despre aceasta masina. Unchiul meu conducea un astfel de autocar cu care facea curse regulate vara, Constanta-Budapesta. Imi amintesc ca undeva sub bara fata, avea un buton secret, cu care se actiona deschiderea usilor fata. Noi copii, adica eu si Silviu, fiul sau, ne furisam in parcarea de langa scoala 8 Constanta, si intram astfel in autobuz pentru a ne juca. Asta pana ne-a prins unchiul care ne-a vazut pe geam intrand in masina. Drept pedeapsa ne-a pus sa maturam si sa stergem scaunele in autobuz, dupa care a pus lacat la usi. Secretul fusese deconspirat. In acea vreme, de la libraria din complexul vecin, luasem cu fabuloasa suma de 9 lei, o macheta din plastic a acestui autobuz, probabil 1/87, la care se detasa partea de sus, acopersul cu ramele geamurilor, de culoarea alba, parte diferita de restul caroseriei albastre. Ma jucam astfel cu masinuta imaginandu-mi ca am doua masini. Una acoperita si una decapotabila.

A doua macheta primita este o VOLGA  M 24 4X4 DE Agostini Rusia, mult mai ingrijit lucrata decat un DeAgo Romania. Curata si totusi fada din cauza interiorului morbid.

Multumesc Peter!

3 Comments »

 • tudor said:

  Apropo de autobuze: Cand eram mic am avut un autobuz DAC 112 rosu, parea sa fie scara 1:43. Credca si-l amintesc multi de varsta mea( 31 de ani )si apropiati de varsta mea. Era din plastic. Nu era grozav , nu avea geamuri sau alte detalii, dar ar fi interesanta o astfel de macheta. Ulterior am mai avut unul pe care l-am transformat in troleibuz. Apoi , au fost aruncate ca nu mai erau de actualitate…si parca acum regret, desi asta se intampla acum 20 ani. Visul meu era sa fac unul articulat. Am reusit sa fac rost de o macheta 1:43 IKARUS 260 ( astfel de autobuze au circulat in Bucuresti , ce ma mai fascinau erau galbene si aveau reclame cu CAMEL), pe care am dat destul de mult !
  La fel , tot cand eram mic am avut si un CAMION ROMAN 1:43 aproximativ. Stiu ca s-a stricat relativ repede, erau dintr-un plastic tare prost, la fel tin minte toate jucariile comuniste ( DACIA 1300 , 1300 Break, ARO ). Atunci multi le tratau ca pe niste rebuturi ( mai ales ca au luat contact cu alea mai prost facute de CHINA sau cu Burago , care erau mai scumpe) dar astazi sunt rare…sa fim copii pentru inca o zi… http://www.youtube.com/watch?v=5ywI71sI8io

 • PETER Tamas said:

  Skoda RTO, JELCZ MEX si IKARUS foarte frumoasee impreuna! La mai multe auzobuze!

 • Petrea said:

  Un autobuz frumos.In Botosani majoritatea autobuzelor erau de la Rocar ( dupa ce urca lumea in autobuz auzeai o voce groasa venind de la sofer care urla: usa la spateeee – adica ultimul care se urca pe usa din spate trebuia sa o inchida), si cateva erau Ikarus ce deserveau liniile de transport in municipiu.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.