Home » Tunare Masinute

Oltcit Club CS – DeAgostini-Prognosis

6 October 2012 3 Comments 5,758 vizualizări

Pe 15 februarie anul acesta, scriam despre primul vehicul romanesc din colectia DeAgostini, pe care am indraznit sa-l revopsesc, un Oltcit CLUB DeAgostini – modificat sa semene cu masina pe care am avut-o in familie o vreme. Astazi, dupa atata vreme, pot sa spun cu mandrie ca am de raportat inca o realizare made on Prognosis, avand ca model tot un vehicul Oltcit Club produs DeAgostini. De aceasta data, este vorba despre un model camioneta, vestitul Club CS, in varianta acoperit.

Documentatia a fost “captata” de pe net. Nu prea sunt multe pozele acestui vehicul, dar am gasit suficiente imagini ca sa pot desena un plan in Corel. Pentru inceput am decupat cu traforajul acoperisul si usa haionului. Am adaptat partea din spate pentru inserarea usilor “bulei” de acoperire a camionetei. Apoi, am inchis spatiu cabinei folosind cartele de telefon si adaptand habitaclul conform modelului. Constructia copertinei s-a realizat din forex de 1, 2 si 3 mm grosime. A urmat vopsirea cu un grund primer si apoi vopsirea grena a caroseriei si alb mat a copertinei. La interior s-a vopsit totul initial cu gri mat la spray, iar apoi s-au evidentiat scaunele si volanul cu un gri mat dar mai inchis. Prin bord si pe portiere s-a mai adaugat negru pe unde trebuia. La fel si manerul franei de mana. La final s-a trasat chederul parbrizului cu negru si garniturile usilor tot cu negru. S-au confectionat numere conform vehicului de inspiratie, sigle Oltcit pe sorturile rotilor posterioare, inscrisuri specifice pe usile copertinei. S-a mai adaugat o antena si apoi masina a plecat sa duca paine la magazinul din Slobozia Mare, unde a fost surprins si fotografiat de ziaristii locali.

In final, masina transformata s-a adaugat colectiei Prognosis, care va fi prezentata publicului larg, in luna decembrie a acestui an, intr-o expozitie cu tema “Vehicule DeAgostini Romania – modificari, transformari si imbunatatiri a la Prognosis”, ce va avea loc la Slobozia, intr-o locatie pe care o voi anunta din timp.

Grupul DeAgostini Prognosis>>>
Grupul Colectionari de machete >>>
Grupul Automobilisti pe facebook >>>
Apreciez like pe noua mea pagina FB dedicata lucrarilor mele de modelism >>>

3 Comments »

  • Butnariu Cristian said:

    Felicitari !Cu munca si pricepere, un alt model din istoria auto romaneasca, post Decembrista a prins viata !

  • alex said:

    domnnul air panait va rogcontactatima pe alex_dark89@yahoo.com

  • Prognosis (author) said:

    Domnul “Air” Panait te invita sa vezi pagina de contact de mai sus…

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.