Home » Colectia AUTO

Planeta GIGANȚILOR

21 November 2013 One Comment 5,543 vizualizări

Am dusmani putini, dar prieteni si mai putini! Asta pentru ca sunt cusurgiu, îcăpățânat și carcotas. Dar prietenii pe care îi am, sunt din clasa giganților! Unii au suflet mare, alții inima cât o catedrala, iar alții au talent uriaș. Unul dintre ei, întrunește toate calitățile enumerate mai sus. Are sufletul si inima mare, are talent cu carul și în -plus este un mare cârcotaș. La figurat firește, pentru Nicu Bîrsan, este omul care face tramvaiele să se miște la Cronica Cârcotașilor! Ei bine, acest om minunat, maestru al machetelor clasice si moderne, prietenul meu, a fost in vara asta in vizita la mine cu prietenii din Galati si Braila, si atunci, vazand incantarea mea pentru autobuzele TV 20 construite de el, mi-a promis ca pana de Craciun, un astfel de autobuz clasic va domina colectia mea la Slobozia. Intre timp, eu am uitat de asta, dar am continuat sa urmaresc cu interes lucrarile maestrului giganticelor autobuze. M-a frapat zilele trecute o poza in care am distins un numar de inmatriculare cunoscut! 31 CT 1961…. Ei sa fie! Secretul plutea in aer, iar eu trageam aerul in piept! Știam! Simțeam ca mi se pregatește ceva! El, împreuna cu neobositul Titi baiat dulce, imi pregăteau o surpriză colosala.

Ieri, în timp ce ma luptam cu Dacia 1307, postasul m-a aruncat in frenezia despachetarii unei cutii uriase in care aveam sa descopar…. Gigantul de la Slobozia, realizat de Uriașul maestru de la Galati în memoria Mărețului autobuz de la Constanta anilor 1961. M-au napadit amintirile. Eram un copil neastamparat si calatoream mult prin Constanta acelor ani. Autobuzul acesta gigant este plin de amintiri pentru mine. Multe si frumoase. Aș putea scrie o carte dacă aș avea timp… Si acum, amintirile vor fi mereu prezente in colectia mea, pentru ca minunea troneaza falnica pe televizorul din sufragerie.

Multumesc maestre Nicu Bîrsan, multumesc Titi pentru suport si implicare. Sunt magulit de asemenea dar, lucrat atât de frumos. Încântătorul autobuz mi-a umplut inima de bucurie! Nu puteti realiza frumusetea lui din poze… Trebuie vazut pe viu ca sa realizati cât de frumos este!

One Comment »

  • PETER Tamas said:

    O realizare de exceptie, un dar minunat si un gest foarte rar intalnit in ziua de azi, de la O A M E N I de calitate! Jos palaria.

    Sa va bucurati de ea,sa va umple inima de bucurie. Abia astept sa vad autobuzul in realitate!

    Felicitari domnule Bîrsan si Titi!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.