Home » Prezentari

Polski Fiat 125P

26 September 2012 2 Comments 2,958 vizualizări

Revista nr. 27 DeAgostini vine cu un Fiat Polonez, vestitele masini cu care, pe timpul comunismului, Polonezii invadau vara litoralul romanesc, pe cand turismul era turism si nu bordel de fite. Nu am stat sa aleg mult la taraba, (o fi semn bun?) pentru ca prima revista apucata avea macheta in regula la inspectia vizuala prin ambalaj si blister. Am avut totusi rabdare sa verific inca 5 reviste, la care nu am sesizat defecte vizibile.

Ca prima impresie, macheta este mult mai ingrijit lucrata decat ne obisnuise DeAgostini. Poate si sutele de reclamatii i-au facut sa acorde mai multa atentie calitatii. Jucaria nu excede in detalii, dar cele care sunt, arata bine. Tampografia este bine facuta si modelul arata curat, desi calitatea vopselei lasa de dorit, (este usor valurita). Pentru bricolare ne ramane doar sa argintam chederele geamurilor portierelor fata si stalpul geamului portierei spate. Cu atentie si un marcher bun se poate face si fara demontarea geamurilor, care oricum sunt nituite cu o scula defecta (vedeti imaginea din interior). Asta dupa ce reusiti sa demontati jucaria, care are ascuns surubul din spate sub rezervorul de benzina, piesa separata lipita cu sarg peste surub. Sistemul mi se pare pagubos, numai de dragul de a avea rezervorul intact, cand la alte modele similare (vezi poza Lada) s-a practicat gaura surubului in rezervor. Spatele arata bine cu stopurile bicolore si rama nichelata! De mobilierul negru nu mai zic nimic. pun pensula pe el! In rest, numai de bine! Exceptie fac cele doua kilograme de ulei cu care chinezii au umplut macheta si pe afara si pe interior!

P.S. Nu inteleg de ce numarul de inmatriculare este de Arad !!!

Grupul DeAgostini Prognosis>>>
Grupul Colectionari de machete >>>
Grupul Automobilisti pe facebook >>>
Apreciez like pe noua mea pagina FB dedicata lucrarilor mele de modelism
>>> 

2 Comments »

  • Cip said:

    Polski Fiat nu erau alea mici si negre, Fiat 500,de se inghesuiau bietii polski in ele ca sardinele? Eu numai de-alea vedeam si interpelam pe la Privighetoarea cu binecunoscuta formula ” Gumi-gumi?”

  • Prognosis (author) said:

    Cred ca tot ce venea incarcat de Polonezi purta marca Polski Fiat :))

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.