Home » Camioane

Proiect DAC 444 RC scara 1/10

19 March 2016 No Comment 1,732 vizualizări

Primul meu proiect de macheta RC a inceput azi la Fetesti.

Sasiul provenit din china, de tip HG P-402 a fost montat in cateva ore. Fireste, ca o chinezarie care se respecta, a avut si cateva neconcordante cu proiectul desenat. Prima constatare negativa – bucsele osiilor fata/spate, unele supra dimensionate si altele sub dimensionate. Resp. de la 3 mm trebuiau pe spate de 5 mm grosime iar pe fata de la 3 la 2 mm grosime. Bine ca am imprimanta si o chestiune de minute sa proiectezi si sa printezi 4 bucse.

Mai apoi am constatat numeroase lipsuri la suruburi. In manual erau trecute niste cote, iar in plicurile nemarcate, erau de-a valma numeroase suruburi dar la alte cote. Si iar am avut noroc cu baza de materiale existenta, de unde am sustras suruburile necesare. Au mai trebuit filetate gauri pe ici pe colo dar per ansamblu a fost o experienta placuta si chiar relaxanta.

Treaba frumoasa de acum incepe. Proiectarea si realizarea camionului, a subansablelor, cabina, bena, roti, anvelope si alte maruntisuri. Motorizarea si apoi electronica de tip arduino. Telecomanda va fi prin bluetooth, pe telefon, pentru ca o radio comanda este prea costisitoare.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.