Home » Tunare Masinute

Reconditionarea unui Chevrolet -2

13 February 2012 No Comment 1,922 vizualizări

Dupa cum am prezentat in primul material despre acest antic Chevrolet, propietarul a cerut modificarea instalatiei de iluminat de la becuri la led-uri. Pentru asta, am indepartat lamele ce fixau becurile, inutile in acest caz si generatoare de contacte imperfecte. Pentru ca jucaria a fost gandita cu un sistem care la demontare – montare separa prin lamele de contact caroseria de sasiu, am gandit sa folosesc in continuare acest sistem pentru interventii usoare in interior si fara fire intre cele doua componente.

In fata, am montat fara mari probleme leduri atat la faruri, leduri alb/cald, cat si la semnalizare, farurile exterioare, leduri galben/portocaliu.

In spate, am montat in semnalizare leduri galbene, iar pentru luminile de pozitii, am practicat gauri de 3 mm diametru in caroserie si am montat leduri rosii.

Pentru trasmiterea curentului la luminile de pozitie, care nu existau initial, am folosit un fir pozitionat prin interior si fixat cu hartie adeziva pentru preturi. Cele doua leduri lucreaza in paralel cu farurile dar au fost separate cu inserierea unui rezistor de 520 ohmi, pentru ca acestea sa lumineze mai slab si pentru ca ledurile albe, mai mari consumatoare, nu se aprindeau in paralel cu cele rosii, care au consumul mai mic.

Initial am vrut sa introduc si o punte redresoare, dar la 3 volti cu cat merge masinuta, aceasta sugea prea mult curent si am renuntat, astfel incat luminile functioneaza pe mers inainte normal iar pe mers inapoi numai semnalizarea. Oscilatia semnalizatoarelor se face prin axul cu cama, original al jucariei, pentru ca un basculant electronic consuma si el mult curent, iar in mers, motorul antic suge toata puterea iar oscilantul se blocheaza.

Una peste alta, masinuta a capatat un nou aspect prin luminile sale moderne. Sper sa placa propietarului!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.