Home » Tunare Masinute

Reconditionarea unui Wartburg – 4

24 April 2014 No Comment 2,457 vizualizări

Etapa urmatoare a reconditionarii acestei masini Wartburg cu telecomanda prin fir, a fost aceea de refacere a interiorului cabinei, distrus in timp. Partile care lipseau din mobilierul interior le-am refacut din ABS si Forex de 1 mm si respectiv 0,5 mm grosime, lipite cu picatura si apoi vopsite cu acrilic.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

A urmat vopsirea caroseriei. Dupa studii pe net, am ales vopselurile cu care erau piturate masinile de militie ale anilor 70-80. Anume un alb murdar mat si un albastru lucios. Am folosit spray auto acrilic cu care am dat multistrat la un interval de 3-5 minute. Vopseaua acrilica are avantajul ca se usuca foarte repede si merge curatata repede cu alcool daca ceva nu e in regula. In plus, nu ataca masa plastica a jucariei.
Photobucket

Photobucket

Intre timp, am refacut si literele de pe placutele de inmatriculare, tot cu vopsea acrilica Revell. Am pictat usor folosind un scobitor ascutit.
Photobucket

A doua zi, dupa uscarea corespunzatoare a primului strat de alb cu care am dat intreaga caroserie, atat la interior, cat si la exterior, am folosit banda de hartie pentru vopsit, cu care am delimitat cele doua parti colorate ale caroseriei. Dupa care, am aplicat vopseaua albastra, in 5 straturi succesive la interval de 10 minute, asta pentru ca vopseaua lucioasa cere ceva mai mult timp pentru uscare, desi este tot specimen acrilic. La final, am corectat cu aceeasi vopsea in locurile unde nu a astupat corect, folosind pensula fina.
Dupa 3 zile, am montat caroseria pentru proba si iata ce a iesit…

Urmeaza inscriptionarea ! Voi folosi termenul “MILITIA” pe care il voi scrie cu hartie autoadeziva alba, pe partea de usi vopsita cu albastru, ca in poza masinii de militie Dacia 1100 din anii 70…

Apoi voi lucra la sistemul de iluminat, care vreau sa dea o nota de realism jucariei.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.