Home » Colectia AUTO, Tunare Masinute

Renault 10 Altaya – prezentare şi îmbunătăţiri

23 September 2012 3 Comments 3,093 vizualizări

Desi nu provine din vestita colectie DeAgostini, macheta acestui batran Renault 10 produs de Altaya, are si ea lacunele ei. Asta ca sa nu fie DeAgostini singurul producator cu carente de productie. Macheta mea este chiar la culoarea masinii pe care tatal meu a detinut-o in vremea copilariei mele. Multe din amintiri se estompeaza in timp, dar despre aceasta amsina imi amintesc cu mare palcere multe amanunte. De exemplu vopseaua impecabila pe care tatal meu nu inceta sa o lustruiasca in fiecare duminica, dupa ce spala masina in curte cu multa migala. Jucaria insa are o vopsea aplicata foarte prost, mai ales in rosturile si canturile machetei aceasta lasa loc de reprosuri. Mai apoi, mobilierul intern este negru, oribil as putea spune, si care distruge eleganta clasica a amasinii! Lipseste retrovizorul din interior… Geamul portierei din spate nu are separatia pe bucati, se stie ca aceasta masina, avea ca la Dacia 1100, geamurile din doua bucati, din care una culisanta, la portierele din spate. Nici chederele la parbriz si la luneta nu sunt evidentiate. Are totusi un ornament lateral tampografiat cu argintiu si semnalizarile de pe aripi facute corect.  Cele din spate insa sunt dintr-o singura culoare si fara rama nichelata pe care o avea originalul. Apreciez jantele, bine facute si frumos integrate machetei. La fel si masca frontala, cu farurile si stopurile avand rame nichelate. Despre partea de sub masina, e net sub calitatea reproducerii de la DeAgostini. Un sasiu plat fara nici o reproducere. Parca e jucarie! Nu macheta! pacat ca se complac la asa ceva!

Ca atare, am intervenit si am adus cateva imbunatatiri machetei. La interior am facut tapiteria bleu, asa cum imi amintesc amsina noastra. Stalpii dintre portiere si din capete au capatat culoarea masinii. Manerele geamurilor si inchizatoarele usilor au devenit argintii. Stopurilor din spate le-am facut partea galbena de semnalizare si cu argintiu rama nichelata. Am folosit pentru asta un scobitor ascutit muiat in crom-nichel. Separatia geamurilor la portierele din spate am imitat-o cu ajutorul unei fasii subtiri de autocolant argintiu. Dupa inmatricularea cu numarul avut de masina noastra, dar la care, din pacate, nu au supravietuit poze, masinuta a intrat in colectia Prognosis!

Grupul DeAgostini Prognosis>>>
Grupul Colectionari de machete pe facebook >>>
Grupul Automobilisti pe facebook >>>
Apreciez like pe noua mea pagina FB dedicata lucrarilor mele de modelism
>>> 

3 Comments »

 • George W said:

  Îmi place mult acest model pentru că tatăl meu a avut unul grena când era copil. Ați făcut o treabă remarcabilă, felicitări

 • Prognosis (author) said:

  Vă mulțumesc! Multe mașini franţuzeşti au fost în România. Din păcate DeAgo nu vrea sau nu poate să le introducă în colecția de România!

 • lolre said:

  Pai Deagostini are numai masini comuniste, cu doar cateva exceptii, desi cand spui “masini de legenda” te gandesti la o gramada de masini care au facut istorie, la Ford, Mercedes, Ferrari, Cadillac, Packard, Maserati, Lotus, Porsche, Chevrolet, Bentley, Opel, Lancia, Citroen, Jaguar, Jeep, Pontiac, etc.

  Nu tot felul de GAZ-uri, ZAZ-uri si ZIS-uri. Sunt bune si ele dar nu alea au facut cu adevarat istorie.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.