Home » Dacia, Tunare Masinute

Renault 12 Nordic – canadienele lui Eduard Palaghita

21 February 2014 No Comment 6,058 vizualizări

Dubla de Canada, Renault 12 break si Renault 12 sedan, o lucrare extrem de complexa prin detaliile deosebite, prin reperele tip Dacia/Renault dar diferite fata de cele europene, a presupus un efort de conceptie tehnica, de creatie si de mestesugarie substantial.

Chedere duble nichelate plus cauciuc, ornamente si decoratiuni specifice imaginii de referinta. Jantele de Gordini au fost modificate sa se plieze corect pe sasiul de Dacia. Pe departe, cele mai migaloase au for barele, obtinute prin modificarea celor de Dacia 1310 si 1300.

Placa numarului de inmatriculare de pe spatele breakului a fost modificata substantial prin adaugarea lampilor de numar in alta pozitie. Pe laterale s-au montat lampi de pozitie/semnalizare specifice modelelor.

Ornamentele cromatice au destul de dificile prin grosimea specifica foarte mica… Pe haion au fost inlaturate vechile lampi de numar si in locul lor s-au montat lampi de mers inapoi conforme modelului Renault 12 Nordic si la cererea propietarului a fost montat un stergator de luneta.

Eleronul de la sedan a fost inlaturat si portbagajul a fost decorat corespunzator. Decoratiunile au fost create special pentru aceasta dubla de machete, la fel si numerele inlocuite cu sigla Nordic specifica.

Per ansamblu, a fost o lucrare dificila, care a necesitat multa atentie si inventivitate pentru gasirea solutiilor constructie si pentru aplicarea lor fizica. Dupa ce am facut sedinta foto, am sesizat ca au uitat sa montez pe masca fata sigla rombica tip Renault. Neajunsul a fost inlaturat, dar nu am mai facut alta sedinta foto… Mentionez ca parte din lucrare a fost inspirata din poza de referinta, dar ca pe langa aceasta, au fost operate modificari conforme cu cerinta clientul, dl. Eduard Palaghita din New York, locatie unde vor ajunge machetele cat de curand! Sa le stapaniti sanatos domnule!

Inceputul lucrarii http://arin.panait.net/canadienele-lui-eduard-palaghita/

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.