Home » Camioane

Roman Irak II – basculanta de Dolj

25 April 2015 No Comment 3,061 vizualizări

Primavara s-a instalat si o data cu ea au inceput ploile.

Pregatirea in vederea protejarii impotriva inundatiilor cauzate de revarsarea raului Jiu, a impus autoritatilor din Dolj solicitarea unor utilitare care sa participe la lucrarile de indiguire, (cel putin la scara 1/43) .

In acest sens Atelierele PanArin au fost solicitate sa realizeze o basculanta de tip Roman Irak II, necesara la transportul si descarcarea balastului pentru indiguire.

Desi solicitarea a fost formulata cu multe luni in urma, Atelierele PanArin au fost blocate o vreme de multele sarbatori romanesti, de frigul de peste iarna asta nesfarsita, dar mai ales din pricina starii de sanatate precare a proiectantului principal, Prognosis.

Incet incat, Atelierele PanArin din Sloboxia au reluat lucru. Nu in ritmul in care se lucra anul trecut, dar putin cate putin, speram sa putem realiza, pe rand, toate lucrarile aflate in registrul de lucru.

Pentru aceasta macheta scara 1/43, au fost folosite alte doua machete donatoare de la care s-au luat reperele principale necesare. O gunoiera Roman Diesel si o alta macheta de la care s-au luat puntile duble.

Sasiul a fost realizat prin combinarea a doua alte sasie. Bena Irak II a fost realizata din forex. Pistoanele din diverse tuburi si betigase. Rotile au jante de 6 prezoane, (tip Saviem), asa cum au fost pe machetele donatoare.

Macheta este gata pentru a fi trimisa pe santierele din judetul Dolj.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.