Home » Tunare Masinute

Salvarea lui Dragoș

20 June 2013 No Comment 2,686 vizualizări

În ultimii doi ani de zile, de cand Atelierele PanArin s-au reprofilat de la modelism feroviar la modelismul auto, de la scara 1/87 la 1/43, multe din lucrarile Marca Prognosis au plecat la export in diverse locatii din România, Franta, Anglia si chiar America. Am creat pagina www.http://arin.panait.net dedicata realizarilor auto, pagina in care am descris, (de cate ori s-a putut), diverse proceduri de lucru, inovatiile mele in domeniul tunarii si modificarii diverselor  machete Marca Prognosis, pentru ca si alti modelisti sa vada si sa inteleaga cum se poate face o modificare la machete. Multe din ideile mele au fost aplicate si de alti machetisti cu mult succes.

Deja au devenit banale procedurile de decapare a caroseriilor metalice, a partilor de plastic, modele de inscriptionare sau de decorare a machetelor. Am raspandit microbul si prin paginile de facebook pe care le-am creat. La fel si tehnicile de lucru. Nu am facut secrete din aceste proceduri si nu le-am ferit de priviri indiscrete. Totusi, constat ca in pofida eforturilor mele de e scrie si de a raspandi pasiunea pentru modelarea machetelor, mai sunt inca unii care nu realizeaza ca internetul este pentru toata lumea, iar eu sunt unul singur.

Pe de o parte, rog sa se inteleaga faptul ca utilizez mult timp pentru calculator si internet si abia mai am timp sa lucrez. Din acest motiv am crezut ca nu mai este cazul sa descriu la fiecare realizare toate procedurile de lucru. Ar insemna sa stau toata ziua la calculator si sa nu mai lucrez. Pe de alta parte, atunci cand intru pe net, o fac ca sa postez cate ceva sau sa ma documentez cu privire la alta lucrare. Nu pot sa pierd timpul raspunzand zecilor de intrebari la care se poate gasi raspunsul in cele doua bloguri ale mele, www.arin.panait.net si respectiv www.trenulete.info, (exemplu: Cum razi vopseaua? Cu smirghel? ….Cum tragi dungile???,  de ce nu raspunzi?, sau pur si simlu – ce mai faci? ce ai mai realizat? ce mai lucrezi???… Acum te dai mare si nu vrei sa zici??? … si asa mai departe!), chestie care poate fi rezolvata simplu prin functia de cautare pe blogurile respective.

Cititul rezolva toate aceste dileme. Dar este mai simplu sa bombardezi cu intrebari decat sa cauti si sa citesti. Eu nu postez pentru like-uri. Postez ca sa se CITEASCA! Netul a ajuns sa imi manance mult timp din cel dedicat lucrului. Fapt pentru care, rog cititorii sa CITESCA inainte de a ma bombarda cu intrebari. Sunt obositoare si daca acest lucru nu inceteaza ma vad nevoit sa renunt la userul de FB ca sa ma dedic numai lucrarilor.

De aceea rog toti cititorii mei sa imi respecte timpul. Este cel mai pretios dar pe care il mai am. Si nu este la discretie. Cine stie cata vreme mai am ca sa lucrez, sa las in urma mea cat mai multe lucrari Marca Prognosis. Nu sunt mojic si nici impertinent sau grandoman, nu mi s-a urcat popularitatea la cap. Pur si simplu nu am timp!
Va multumesc!

…………………………………………………………………………………………………..

In ultima vreme, tot mai multe Salvari TV Marca Prognosis parasesc linia de tunare a Atelierelor PanArin. Ultima dintre ele, pleaca la Dragos, cu multa simpatie! Procedurile de lucru sunt descrise amanuntit pe parcursul celor 5-6 machete realizate de acest tip. O cautare cu termenul “salvarea” va poate scuti de efort si pe voi, dar si pe mine!


Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.