Home » Camioane, Tunare Masinute

Saviem SM 170 – imbunatatiri

1 February 2014 2 Comments 5,876 vizualizări

In iulie anul trecut, primeam de la bunul amic Sebastiene Constantine din Franta, cateva camioane din colectia “Camions de autrefois”. Masinile trebuiau salvate cumva de manutele nepoteilor domniei sale, care incepusera sa le deterioreze. Iarna grea a cam blocat traficul greu de caioane si astfel mi-a dat ragazul sa mai trag cate unul la garaj pentru cateva imbunatatiri. Primul este cisterna Saviem SM 170, prezentata anul trecut http://arin.panait.net/saviem-sm-170-cabine-courte/ .

Dupa studiul machetei si a pozelor pe net ale masinii originale, am procedat la nichelarea scarilor de acces in cabina, la argintarea tevii de esapament si la nichelarea capacului de rezervor. Am observat cu acest prilej, ca la toate machetele MAN/SAVIEM din colectie lipseste schimbatorul de viteze, drept pentru care am montat unul in pozitia corecta, inspirat de imaginile de pe internet. La interior s-au nichelat manere usilor, semnalizatorul de directie si pedalele.

Revenirea la camioane s-a petrecut in contextul sosirii unei noi serii de machete distruse partial de nepotii lui Sebastiene, care prefera sa le doneze pentru modificari sau piese de schimb, decat sa le vada bucatele facute de micii sai nepoti. Domnia sa spera sa vada lucruri noi facute din aceste machete, drept pentru care, deja am in lucru cateva noutati bazate pe caroserii din seria enuntata mai sus, machete ce vor prezentate zilele viitoare, asa ca fiti pe faza camionagii la 1/43…

2 Comments »

  • OLECO said:

    Frumos, imi place!

  • Irwin said:

    Pana acum, o treaba excelenta! Asteptam cu interes si celelalte retusuri pentru camioanele vizate pentru imbunatatiri. Mult succes!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.