Home » Colectia AUTO

Skoda 706 RTO la Slobozia Mica

12 June 2013 5 Comments 3,149 vizualizări

Un autobuz de neuitat pentru cei care au copilarit in anii ’60-’70 este vestita Skoda RTO. Am calatorit destul de des cu acest autocar, un exemplar fiind in dotarea tehnica a Casei Pionierilor si Soimilor Patriei din Constanta, masina cu care eram dusi la diverse concursuri sau in expeditiile organizate pe vremuri. Macheta, din colectia Atlas, se prezinta impecabila. Foarte curat lucrata, foarte ingrijita si cu multe detalii. Interiorul in culori, oglinzile detaliate, inscrisurile clare si curate. Chedere geamuri impecabile, roti superbe. Placa suport are gravat pavajul din piatra. Sigur voi vopsi suportul cu gri sa imite mai bine piatra de pavaj.

Ce mai frumusete de macheta scara 1/72, sosita in dar de la bunul meu prieten maghiar Peter Tamas! Macheta sta pe birou, in fata monitorului si nu imi pot dezlipi privea de la ea ca sa pot scrie. Ma grabesc sa inchei ca sa continui cu admirarea ei. Are pana si carligul de remorcare, despre care imi amintesc foarte bine, caci masina de la Constanta a avut si o remorca din aceeasi clasa, un fel de minibuz Skoda mai scurt, fara geamuri, in care se carau bagajele si echipamentele sportivilor cand plecau la competitii sau in cantonamente. Interesant ca pe cutie, dupa cum se vede in imaginea scanata, apare si sigla DeAgostini…

Multumesc din suflet Peter! Este un dar minunat! Acum chiar ca voi proiecta o ministatie, ca o minidiorama, in care sa troneze cele doua autobuze, plus Buceagul 1/72 din colectia mea!

5 Comments »

 • Dionisie said:

  Buna ziua,
  Urmaresc cu mare placere blogul dvs. de mai mult timp.
  Imi plac comentariile referitoare la erorile de constructie ale machetelor produse de DeAgo si de cateva ori am ras chiar cu lacrimi de ceea ce descrieti.
  Foarte frumoase realizarile dvs. Din mizerile DeAgo pentru Romania ati reusit sa faceti veritabile opere de arta.
  Sunt pasionat de autobuze de mic copil. Fiul meu ma mosteneste si ii plac si lui autobuzele.
  Macheta acestui Skoda 706 RTO am visat-o de cand am vazut-o prima oara la DeAgo Polonia. La ei se cheama Jelcz.
  Imi aduc aminte de vremea copilariei cand mergeam in excursie cu ele sau circulam cu versiunea pentru oras in Brasov.
  Intr-adevar macheta este dupa cum ati pozat-o si dvs. foarte bine lucrata si este prezentata ca Skoda 706 RTO si nu Jelcz.
  I-am intrebat pe cei de la DeAgo daca intentioneaza sa lanseze aceasta colectie cu Autobuze De Legenda si la noi si raspunsul a fost negativ.
  As vrea sa va intreb daca cunoasteti o posibilitate de a comanda contra cost o astfel de macheta celui de la care ati primit-o.
  Va doresc in continuare mult succes in realizari si multa sanatate.
  Cu multa stima,
  Dionisie Molnar

 • Prognosis (author) said:

  Multumesc! V-am raspuns prin mail!

 • simo said:

  de unde as putea achizitiona si eu o astfel de macheta? Si la ce pret

 • Prognosis (author) said:

  @simo
  e-bay

 • simo said:

  multumesc

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.