Home » Camioane

SR 113 militar de Sloboxia

2 February 2015 No Comment 3,034 vizualizări

Pregatirile de lupta continua la Sloboxia. Necesar pentru transportul trupelor de soldati in zonele calamitate de inundatii, camionul SR 113 realizat in Atelierele PanArin ale fabricii SRS (Steagul Rosu Sloboxia), este gata pentru a fi livrat Unitatii Militare Sloboxia.

Macheta 1/43 este realizata integral din piese printate prin tehnologia 3D  de la RoboFun Romania. Printarile sunt realizate pe baza planurilor dezvoltate in Atelierele PanArin in regim de home made.

Camionul a fost dotat cu rame pentru coviltir, inscriptii, logo-uri si si insemne metalizate si triunghi de semnalizare remorca, conform normelor din acei ani.

Farurile au pleoape de protectie reperare antiaeriana. Macheta dispune de punte cu directie functionala in fata proiectata si realizata tot in regim home made.

La sedinta foto au participat figurine care reprezinta muncitorii fabricii deoarece nu avem inca la Sloboxia figurine de militari scara 1/43 🙁

SR 113 Bucegi a intrat in productie incepand cu anul 1964, acesta avea o sarcina utila de 5 tone (4×2, axa spate cu roti duble, prinderea jantei cu 8 prezoane), avand la baza aceeasi cabina proiectata de francezii de la Chausson Plant si motorul V8, benzina, dezvoltat pe baza unei licente Ford, de 5025 cmc, 140 CP, cutie de viteze cu 5 trepte, treptele 2, 3, 4 si 5 fiind sincronizate (optional, cutia de viteze putea fii cuplata cu o cutie suplimentara – reductor, sau, axa spate putea fii echipata cu 2 trepte de reductie, comandate pneumatic), o vitexa maxima de 80 km/h si un consum de 29 l/100km.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.