Home » Camioane

SR 115 – gunoiera de dimineata

8 November 2014 No Comment 3,843 vizualizări

Firma Solaris N Tolding a preluat serviciul de Gospodarie Comunala la Sloboxia.

Cine nu isi mai aminteste de baranele si pufaicioasele bugeaguri care se opinteau la greu sa ridice pubelele de gunoi in vremurile epocii de aur? Iesem sa ne uitam mai ales cand se cabrau neputincioase la greutatea tomberoanelor. Aceste camioane modificate in gunoiere, pubelarele, cum li se mai spuneau, au fost realizate la foc automat pe sasiul lui SR 115 autotractor, masina cu un sasiu scurt, echilibrat pentru remorcare, nu si pentru ridicarea de obiecte cu centrul de greutate pe osia jumelata, fapt pentru care muncitorii se agatau de bara din fata pentru a ajuta la punerea pubelei pe platforma.

In amintirea acelor vremuri, am reprodus in regim home made, pubelara SR 115 prin tehnologia 3D oferita de RoboFun. Inca mai sunt probleme cu parbrizul, dar intr-o forma sau alta, cu timpul, o voi rezolva cumva. Pana la acea data, machetele for fi prezentate fara stergatoare de parbriz. Tot proiectul este facut de mine, dupa investigatii pe internet, dupa poze gasite si dupa masuratori ale pubelei.

Iata brotacelul meu in incercarea de a schimba pubela antica de gunoi de la supermarchet. Dupa ce s-a opintit si s-a cabrat, a fost chemata o alta pubelara, mai noua, de tip Roman Diesel, care a reusit intr-un final sa ridice pubela cu pricina.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.