Home » Camioane

SR 116 basculanta de primavara

1 February 2015 No Comment 2,449 vizualizări

Seria de utilitare bazate pe sasiu tip SR 116, continua la Sloboxia cu realizarea unei basculante menite sa aduca aportul sau la consolidarea digurilor de aparare ale Ialomixtei.

Ploile din ultima vreme au determinat autoritatile sa ia masuri pentru protectia localitatii resedinta de provincie.  Guvernatorul Stroica, (Pere Stroica), a ordonat la inceputul iernii pregatirea pentru preintampinarea situatiilor de urgenta pricinuite de eventualele viituri care vor putea veni pe Ialomixta.

In acest sens, muncitorii de la uzinele SRS (Steagul Rosu Sloboxia), au preparat in aceasta iarna o basculata menita ajute la transportul eficient de nisip in zonele unde exista pericolul de inundatii sau de rupere a digurilor de aparare.

SR 113 Bucegi a intrat in productie incepand cu anul 1964, acesta avea o sarcina utila de 5 tone (4×2, axa spate cu roti duble, prinderea jantei cu 8 prezoane), avand la baza aceeasi cabina proiectata de francezii de la Chausson Plant si motorul V8, benzina, dezvoltat pe baza unei licente Ford, de 5025 cmc, 140 CP, cutie de viteze cu 5 trepte, treptele 2, 3, 4 si 5 fiind sincronizate (optional, cutia de viteze putea fii cuplata cu o cutie suplimentara – reductor, sau, axa spate putea fii echipata cu 2 trepte de reductie, comandate pneumatic), o vitexa maxima de 80 km/h si un consum de 29 l/100km. SR 113 Bucegi a avut si modele derivate: SR 115 (autotractor cu şa) si SR 116 (autobasculantă).” Dupa cum explica situl Automobile Romanesti.

Macheta 1/43 este realizata prin combinarea pieselor din forex si ABS, cu cele printate prin tehnologia 3D de catre RoboFun Romania pe baza proiectelor realizate in Atelierele PanArin din Slobozia si este un unicat marca Prognosis!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.