Home » Camioane

SR 132 Bucegi 1/43

3 February 2015 6 Comments 4,697 vizualizări

Dupa cercetari amanuntite si foarte multa munca migaloasa, colectivul de muncitori, ingineri si specialisti proiectanti de la fabrica de camioane SRS (Steagul Rosu Sloboxia), au scos azi pe poarta fabricii camionul cu nr. 009, un model SR 132 cu tractiune 4 x 4, dedicat lui nea’ Nicu Stamate, zis si Ortodoxu’ , instructorul meu de la scoala de soferi din armata.

Masina pe care am dat examen pentru permis a fost un civila, fara insemne militare, aproximativ ca modelul realizat in regim home made in totalitate din piese printate prin tehnologia 3D cu ajutorul RoboFun Romania. Camionul nu este perfect, mai sunt de rezolvat unele aspecte, din care cel mai deranjant este pe departe parbrizul, pentru care nu am gasit inca o solutie viabila, ieftina si eficienta in productia de tip Home Made. Macheta este dotata cu o cabina din prima serie proiectata.

Lucrul la ea a inceput cu multe luni in urma, dar a intarziat din pricina proceselor de proiectare a reperelor specifice. Se pot observa diferentiale pe ambele punti de rulare, jante speciale, carlige de remorcare, rezervorul supradimensionat de tip militar, triunghiul de pe cabina pentru semnalizarea modului de remorcare, precum si alte detalii migaloase. Cu aceasta ocazie, anuntam crearea paginii de FB dedicata acestei colectii, la care am visat multi ani si cu care imi voi incheia cariera de modelist amator.

Un al doilea exemplar a fost terminat in 2015, in februarie. Mai multe imbunatatiri au fost aduse acestui model.

Multumim pentru like pe pagina https://www.facebook.com/Bucegi.Prognosis

Published on: Nov 11, 2014 @

6 Comments »

 • Bogdan Radu said:

  Buna ziua…
  Intrebare: nu avea roata dubla pe spate?

  Arata de un mare fel

 • Prognosis (author) said:

  Nu! Vezi poza adaugata!

 • Daniel said:

  Buna
  Fraza “…cu care imi voi incheia cariera de modelist amator” sper ca se refera la trecerea de la modelist AMATOR la modelist PROFESIONIST.
  In rest, toata stima pentru lucrari.

 • Prognosis (author) said:

  Asta pentru ca am obosit! Sunt foarte obosit, iar fondurile au ajuns la final… trebuie sa ma opresc! Desi am atatea de realizat si de oferit, nu mai am resursele din anii trecuti!

 • Prognosis (author) said:

  Mai documenteaza-te!

 • Duta Marin said:

  Mare dobitoc Oleco asta, ce dracu cauta pe aici maestre?

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.