Home » Camioane

SR Bucegi – Drezina II scara 1/43 printed 3d

16 October 2015 No Comment 2,777 vizualizări

Ca o continuitate a proiectului primei drezine, si oarecum obligat de faptul ca sinele curbe printate 3D la scara 1/43 sunt de o raza foarte stransa, am demarat proiectul Drezina II, in care macheta este inspirata din pozele drezinelor de ecartament redus gasite pe net. Modelul este cu boghiu pe fata, tocmai pentru a putea realiza mai bine inscrierea in curbe. Totusi mi-am permis un exercitiu de imaginatie si am modificat macheta astfel incat sa serveasca scopurilor mele si anume – functionalitatea. Deci macheta nu este integral o reprezentare fidele a unui model real, parte din ea este pura imaginatie.

Macheta a fost gandita si proiectata astfel incat sa ruleze autonom pe sine printate 3D din PLA. Sistemul de guvernare este asigurat de circuit Arduino programat si furnizat de RoboFun Romania. Tractiunea este realizata cu un micromotor furnizat de aceeasi firma.

Cutia de viteze si pinioanele sunt printate 3D. Macheta este dotata cu lumini frontale si lampi finale actionate individual tot din telecomanda. Autonomia este asigurata de un acumulator aflat in bena. In fapt, toata electronica se afla amplasata in bena.

Macheta, impreuna cu multe alte camioane realizate de mine va fi prezentata la Festivalul Stiintei SciK!DS, pe 24 si 25 octombrie 2015, la Mall Promenada din Bucuresti, unde aducem pasiunea pentru robotica, imprimante 3D si modelism auto, unde va astept cu drag pe toti.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.