Home » Camioane, Printare 3D

SR DAC autotractor – vehicul lung

25 November 2015 2 Comments 3,565 vizualizări

Intreprinderea de Transporturi Auto Prognosis, anunta cu mandrie proletara depasirea planului la transporturi pe distante lungi si foarte lungi.

Cum exportul a inflorit in prag de iarna, a fost solicitat un camion de gabarit marit pentru asigurarea cantitatilor necesare transporturilor la scara 1/43.

In acest scop a fost realizat un autotractor pe sasiu de SR 114 dar cu cabina de SR DAC si o sea specifica acestui tip de camion.

Marea majoritate a pieselor sunt printate 3D dupa proiectele mele. Anumite repere, in premiera, sunt inca realizate din forex la acest model, dar intre timp ele s-au si proiectat 3D in regim de maxima urgenta pentru cazul in care se mai solicita un asemenea camion.

Este al III-lea DAC SR realizat de mine, si acesta insa va pleca catre meleaguri straine. Toate au fot facute sa intre in colectia mea si pentru toate am fost solicitat sa le export, asa ca, pentru mine voi face altul. Poate acesta din urma scapa si ramane in garajul Prognosis 😛

2 Comments »

 • Ionel said:

  Ati depasit limita, asta e chiar prea prea !!! Pana acum modificati ce faceau altii , iar acum ati inceput sa faceti de la 0; pai se poate domnu ? Toata stima….

  Mai intram din cand in cand pe blogul dumneavoastra, si mai vedeam cate o masinuta din cele de la

  DeAgostini revopsita si retapitata…citeam si ma minunam de pasiunea unui batran pentru masinute…

  (eee…nu sunteti chiar batran, am vazut ca ati avea undeva pe la 52, da nu are importanta)…

  si cate o povestioara tesuta in juru fiecaror machete modificate.
  Acum ati trecut la un alt nivel, incepeti sa va faceti de cap cu imprimanta 3d…

  ati inceput mai demult cu 3d-ul…(in timp ce scriu aici mai citesc si imi fac apdeit de informatii)

  ce za zic, e interesant ceea ce faceti, as vrea si eu sa fac, dar la mine ramane doar o dorinta…incerc, de fapt as vrea sa incerc sa fac un Dac 16215FA…imi place tipul de cabina, poate si faptul ca e facut de romani(asa cred, cel putin) si pare si mai simplu, mai ales ca eu nu detin posibilitatea unei imprimante;
  mi-ar placea sa-l fac din tabla (de Logan), si vopsit la vopsitorie(lucrez la Dacia); am si un prieten strungar; deci suficiente elemente ca sa pot sa incep; de vreo doi ani incep;

  stiti povestea cu CKD-urile ? cica la inceput Daciile noastre erau facute din CKD-uri venite din Franta…

  Primul camion SR DAC realizat la Mioveni e facut din CKD-uri venit pe calea postei din atelierele PanArin, adica cabina printata ”
  3D…

  Ati scris la un moment dat ca nu vindeti machete; o cabina printata si nefinisata, poate un sasiu, niste roti, nu se numeste macheta, poate doar chit de asamblat…poate macar asa ceava ati putea vinde…

  De unde aveti informatiile referitoare la schitele acestor cabine de SR_uri ? din poze mi se pare greu de creat modelul 3d, DAC_ul de armata care as vrea sa il fac e mai patratos si mai usor de intuit din imagini, am trimis un mail la autocamioane Brasov si un domn binevoitor mi-a trimis niste schite sumare, minimul minim, adica niste proiectii laterale si deasupra, nu stiu daca si cu dimensiuni – atat zicea ca are, sau ca poate da; in schimb dumneavoastra ati facut cabinele 3d, care arata dupa parerea mea identic cu realitatea;eram mic cand vedeam asa ceva circuland pe strazi (am cu 20 de ani mai putin )

  pasiunea pentru machete a inceput poate cu vreo 7 ani in urma cand am cumparat un Mustang de la Maisto 1/24,apoi inca vreo 2 musclacaruri americane…scumpe si ocupau mult loc…apoi a inceput treaba cu DeAgostini; si incet incet valu m-a luat… s-a oprit cand s-a umplut raftul din sufragerie, si le-am urcat sus de tot, initial au fost mai jos, dar pe masura ce baiatul crestea, a trebuit sa le urc mai mult, si stau saracele calare una peste alta; fereasca de cutremure;
  mi-ar mai placea sa mai bag printre ele si cate un autobuz mai vechi printre ele … si banii ce e drept ma mai tempereaza; cand fac socoteala la banii bagati in masinute , ma ia bîţu; da ma uit la altii si ma consolez….

  incep sa mai sap prin blog…

  Va salut,
  cu tot respectul……

 • Prognosis (author) said:

  am inceput sa mai fac si pentru vanzare. macar cat imi acopar materialele consumabile.
  ma puteti contacta pe mail prognoza@gmail.com

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.