Home » Dacia

Sulfica lui Bobu

2 April 2015 No Comment 3,864 vizualizări

Inca o “copie” originala marca Prognosis este gata sa ia istoria in piept.

Ea se alatura altor zeci de lucrari care au devenit sursa de inspiratie si model de reprodus pentru modelistii pasionati si nu numai.

Dacia ACR, Dacia Militia, Dacia Salvarea, ARO militia, pompieri, politia si ACR, salvarile tip TV, Loganul de politie si multe alte lucrari de sorginte prognosiana, au fost modele unicat in premiera absoluta la un moment dat si au servit drept model pentru cei lipsiti de inpiratie sau de curaj in a reproduce o macheta pe baza modelelor DeAgostini.

Sunt mandru ca lucrarile mele au ajuns chiar sursa de venit pentru unii reproducatori de elita si nu numai. Imi ramane insa bucuria inceputului de drum, satisfactia lucrului bine facut si gandit personal, realizarea in premiera absoluta a unor lucrari de modelism auto din categoria autovehiculelor romanesti care au facut istorie in anii trecuti. Piesele acestea vor ramane marturie a industriei auto din Romania, ca un crampei de istorie in vitrinele colectionarilor de peste tot. Tot in aceasta categorie se incadreaza si “Sulfica” lui Bobu, un bun prieten din Bucuresti.

Bobu nu prea a fost un baiat salon. El era ca un fel de piaza rea pentru taximetristii din Bucuresti, certati cu legea chiar si in acele vremuri. Bobu nu prea “o arde” pe facebook, dupa cum ai place sa spuna, dar imi urmareste cu interes (necomercial) evolutia in plan creator modelistic de multi ani. Candva am fost colegi de facultate si am lucrat impreuna martisoare ca sa ne cumparam carti de studiu in Bucurestiul acelor ani grei. Drumurile noastre s-au separat la un moment dat si ani au trecut peste noi cu iuresul vietii. Facebook insa, are si calitatea de a reuni spirite pierdute pe cuprinsul lumii.

De curand, el m-a vizitat la Slobozia si ne-am revazut cu mare bucurie. Cu greu a indraznit sa imi ceara sa-i realizez dupa descrierile sale, macheta masinii cu care in acele vremuri facea control in traficul de taximetrie din Bucuresti.

Masina sa, un Renault 12 ajuns in curtea ITB-ului prin cine stie ce intamplare, ajunsese la un moment dat spaima taximetristilor prinsi cu aparatul de taxat nepornit sau cu cine stie ce afaceri personale in timpul programului de serviciu. De aceea Bobu, desi era foarte popular, el nu a fost si foarte iubit de colegii sai…. Hmmm! Povestea lui se aseamana intrucatva cu a mea si de aceea am decis sa-i fac aceasta bucurie si sa-i realizez in premiera absoluta macheta vietii lui….

Bobule, daca esti pe faza, treci la volan si vino la Slobozia sa iti iei macheta! Nu te costa decat nitel timp! “Sulfica” ta e gata, reinviata la scara 1/43.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.