Home » Tunare Masinute

TV 12F DeAgostini – combi

23 August 2012 3 Comments 2,636 vizualizări

Pentru ca in Slobozia Mare, era nevoie de un vehicul utilitar pentru interventii, care sa posede un spatiu inchis pentru scule si unelte, dar si spatiu mai larg pentru transportul unor piese semigrele dar agabaritice, Primaria din Slobozia Mare a comandat Atelierelor PanArin realizarea unui astfel de vehicul cu care sa doteze departamentul de interventii al RENEL.

Ca urmare, specialistii de la Atelierele PanArin, s-au mobilizat si au realizat lucrarile de modificare ale unei dube TV 12 F DeAgostini. Dupa decuparea plafonului, cu freza a fost indepartat suplusul de la nitul de cuplare a caroseriei cu sasiul. Dupa finisaj, s-a confectionat panoul de inchidere din forex de 2,2 mm grosime, in care s-au adancit placile de ramforsare. Usile din spate au fost scurtate la nivelul podelei descoperite, si balamaua inferioara a fost montata mai sus. S-au chituit vechile fante de imbinari cu chit Revell de modelism. Dupa slefuire s-a aplicat un strat de vopsea bleu, concentrată pe dunga de mijloc. Dupa uscare, dunga  a fost acoperita cu hartie autoadeziva si apoi aplicata vopseaua finala in doua straturi acrilice la spray auto. Dupa uscare a fost indepartata hartia autoadeziva si astfel a rezultat dunga decorativa de la mijlocul caroseriei.

Interiorul a fost demontat si vopsit bordul, scaunele, portierele la interior. Pasul urmator a fost ridicarea masinii cu un milimetru, spatiu necesar noilor cauciucuri de aderenta preluate de la un model Gaz 69 si montate pe jantele originale TV 12F. La final s-au vopsit cu argintiu stergatoarele, manerele usilor, sticla oglinzilor si teava de esapament.  Geamurile portierelor au fost demarcate corespunzator celor doua piese si li s-a aplicat cheder negru. A fost adaugata sigla TV pe bot, alte sigle pe şorţurile posterioare, abtibildul cu limita de viteza si podeaua in bena caraus.

Dupa inmatriculare, masina a fost preluata de RENEL Constanta, care au trimis-o deja pe teren la Slobozia Mare. Foarte multumit, beneficiarul a solicitat in plus, realizarea unui coviltir si a unei prelate, cu care sa se acopere bena descoperita in anotimpul ploios sau iarna. De asemenea a mai fost solicitata montarea unui carlig puternic si realizarea unei remorci acoperite, cu care sa creasca capacitatea de transport la interventii. Meseriasii de la Atelierele PanArin, s-au mobilizat pentru aceasta lucrare, dar cum perioada caniculara a revenit la Slobozia Mare, inginerul sef a ordonat sistarea lucrarilor pe motiv de “căldură mare monşer” ….

3 Comments »

 • cristian said:

  sa fie coincidenta, sau doar pura intamplare? a avut tatal meu acelasi model, culori identice. ce am iubit TV-ul ala… in pozele dumneavoastra parca l-am vazut pe al meu

 • Remus Azoitei said:

  Arta, fratilor, arta!

  Felicitari, lucrat frumos tare, curat si ingrijit. Macheta are un balans general excelent.

 • pepyxxl said:

  Eu zic sa lasati prostiile si sa reveniti la trenulete. 🙂
  Ca de obicei un meserias

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.