Home » Tunare Masinute

TV 12F DeAgostini – pompieri – ep.1

10 June 2012 10 Comments 2,829 vizualizări

Divizia de pompieri “Barbu Catargiu” din Slobozia Mica, se pregateste de sarbatoare. Comandantul a decis sa solicite Atelierelor PanArin, reproducerea unui vehicul utilitar al pompierilor, din anii ’80, in vederea folosirii lui la parada de Ziua Pompierilor din Slobozia Mica. Meseriasii de la Atelierele PanArin, au cautat si gasit pe un forum de specialitate, imaginile unui TV 12 F pompieri folosit tot pentru parada undeva in Germania. Drept urmare s-a trecut la modificarea unei dube TV DeAgostini din magazia Atelierelor.

Pentru inceput s-a dispus vopsirea corespunzatoare a interiorului. A urmat o mana de vopsea rosie dar s-a oprit lucrarea pana la gasirea unor metode de taiere a ferestrelor. Intre timp, ideea a aparut, si azi s-a reluat lucrul la acest proiect abandonat acum o luna. In acest timp, s-a uscat kitul cu care am incarcat spatiul gol de la semnalizarile moderne, suficient ca sa fie slefuit si rotunjit pentru amplasarea unor semnalizatoare din epoca respectiva.

Pentru decuparea ferestrelor s-a folosit traforajul. Un mic truc imaginat de mine pentru a putea folosi traforajul, este acela de a practica gauri mari in ferestre, pe ambele parti, loc prin care sa se introduca panza traforajului. Dupa decuparea corespunzatoare, s-au finisat cu o pila fina taieturile si s-au rotunjit colturile in mod corespunzator.

Capacul de la partea de magazie furtunuri din spate, s-a realizat din folie de acetofan, dar se poate folosi cu succes si material rezultat din decuparea blisterelor… In prezent, macheta se afla in uscator, dupa doua maini de vopsea spray acrilic rosu!

Modelul de insiratie se afla pe acest site http://www.feuerwehr-bockau.de/technik/historische-fahrzeuge/kleinl%C3%B6schfahrzeug/

Partea frumoasa ar fi, ca acum, dupa ce ne-am chinuit noi sa inventam boii de la bicicleta si metode cat mai inedite de decupare a ferestrelor, Compania DeAgostini sa reproduca aceste minunate vestigii auto in mod surprinzator de bine executate si in variante iubite de colectionari. Asta ar fi o mare bucurie.

10 Comments »

 • Emanuel said:

  Frumos, asteptam rezultatul. O intrebare, de ce ati vopzit masina rosu peste galben, apoi ati traforat ferestrele (vad ca acolo e raschetata) si iar vopsita rosie :))

 • Prognosis (author) said:

  Unde vezi ca e vopsita rosu peste galben? Vezi toate pozele te rog. La interior nu ma intereseaza ca se vede in stadiul acesta galben… Iar in poveste am scris treaba cu decupatul!

 • Ede said:

  Urmaresc de mult pagina aceasta. Prima data felicitari pentru toate machetele realizate pana acum. M-au inspitat si pe mine sa modific o Dacie papuc de la DeAgostini, procesul caruia va fi pe blogul meu personal.

  Domnul Emanuel are dreptate. In poza 2 si 3 se vede ca prima data a fost vopsit, dupa care taiat si dupa aceea a fost revopsit nu?

 • Prognosis (author) said:

  Da!

 • Emanuel said:

  Asta ziceam si eu ca nu am inteles de ce a fost vopsita de 2 ori 🙂

 • Petru said:

  Abia astept finalul, oricum felicitari

 • daniel234 said:

  @ Petru: nu este bine sa grabesti un maestru la lucru 🙂

 • daniel234 said:

  O sa decupati geamurile si la TV 12F Salvare dupa metoda aceasta??

 • gerard said:

  Imi spune si mie cum dau jos triplele. Nu reusesc nici cum. Cred ca au o tona de superglue

 • Prognosis (author) said:

  Cu cater fin si migala. Intradevar au mult adeziv!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.