Home » Tunare Masinute, TV utilitare

TV ACR-platforma pentru interventii la final

21 December 2013 6 Comments 4,757 vizualizări

Pentru ca sezonul rece este in plina desfasurare, Atelierele PanArin au dotat sectia ACR Slobozia cu prima platforma de depanare a autovehiculelor aflate in dificultati de iarna.

Dupa indelungi tatonari, razgandiri si renuntari, multumita lui Andrei care m-a stimulat sa reiau lucrul la platforma, iata ca am reusit sa termin inca o piesa pentru colectia mea. Ma bucur ca am reusit totusi sa o termin, in ciuda provocarilor ivite la acest proiect, probleme descrise pe larg in primul capitol prezentat pe blog.

Asadar am continuat cu interiorul, apoi am facut oglinzile din bolduri si forex de 1 mm grosime. Dupa montarea platformei, am incercat pentru prima oara sa “murdaresc” platforma si talpicile, lasand cateva urme de cauciucuri, noroi si uzura specifica. Am montat si un proiector de lucru, orientat spre inapoi, in folosul depanarilor nocturne. Am confectionat semnalizarile spate din plexiglas transparent de 1 mm grosime. Pistonul hidraulic a fost nichelat corespunzator si apoi am confectionat migaloasele caloare, penele de blocare a rotilor masinilor tractate. Numerele au ramas cele originale ale machetei de baza, TV 12F DeAgostini, asta pana cand voi avea cernealala imprimanta. La fel si sigla Tv de pe botul masinii.

Masina a fost dotata cu o antena de comunicatii si cu inca una pentru radio. Asta ca sa nu se plictiseasca soferul in deplasarile sale. Numarul anterior a fost fixat pe cabina, pentru o mai buna vizualizare din spate.

Dupa o sedinta foto la care a participat masina de militie, pentru omologarea RAR, autovehiculul a plecat in prima sa misiune, aceea de a asista debarcarea lui Mos Craciun, care a venit la Slobozia cu o amfibie ruseasca de mare clasa si apoi s-a reunit cu suratele sale in ale ACR-ului!

Multumesc lui Andrei pentru decalurile cu ACR! Multumesc lui Petru Hromei pentru dubita TV 12 F donata cu generozitate!

In speranta ca v-a placut realizarea mea, va multumesc pentru like si comentarii.

6 Comments »

 • mishoo said:

  SARBATORI FERICITE, LA MULTI ANI! SPER SA VA RAZGINDITI!

 • Ene Leo Martin said:

  Arine esti genial tata. Nici nu se compara cu cea facuta de shumulica. Detalii cat cuprinde, documentata, gandita, nu facuta la repezeala sau la norma. Superba, felicitari!

 • Petrea said:

  Imi place cum a iesit, felicitari!!
  Sarbatori fericite alaturi de cei dragi, si multa sanatate!

 • Gigi Surdu said:

  Aiurea a lu Shumi e de osuta de ori mai mishto1

 • Alex said:

  Hai zi zau sa mori tu?

 • Mesterul Manole said:

  Superba! Detalii surprinzatoare pentru o piesa facuta acasa!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.