Home » Tunare Masinute, TV utilitare

TV-ul cu Bere Mamaia la Slobozia

9 January 2014 2 Comments 3,897 vizualizări

Numai cine nu a stat la coada la bere, vara, in Mamaia, nu stie cum ajungeau navetele la chiscurile de pe plajele litoralului comunist. Cea mai apreciata bere a acelor vremuri, era Berea Mamaia produsa la fabrica de bere Constanta, redenumita mai tarziu “Dobrogea” si dupa revolutie “Malbera”! Pentru distributia navetelor cu bere pe litoral, erau des folosite TV-uri diverse. In amintirea acelor vremuri, Atelierele PanArin au reprodus unul din indragitele vehicule, mai ales ca ne-a sosit de la Botosani, in sfarsit, culoarea verde 57, specifica masinilor de la fabrica de bere Constanta!

………………………………….

TV-35 au intrat in productie din anul 1983, ca derivate ale modelelor TV-12 si TV-14, acestea fiind dotate cu roti jumelate la axa spate, marind sarcina utila la 1900 kg. Erau echipate cu motorul D 127 de 68 CP sau cu varianta acestuia, cu cursa pistonului marita, ce dezvolta o putere de 85 CP. O parte au fost gandite pentru sasiu alungit astfel incat sa mareasca capacitatea de transport! http://www.automobileromanesti.ro/Rocar/TV_35/

………………………………….

Macheta a fost realizata pe sasiu nou, construit din forex. Bena si prelata au fost preluate de la alta macheta si adaptate la dimensiunile cerute. Sasiul a fost construit la cotele corecte, astfel incat arcurile sa se sprijine pe suporti in lateralele sasiului. Rotile jumelate la puntea spate dau o nota de forta masinii. Puntea fata este si ea dotata cu diferential.

Imediat dupa inscriptionare, noul vehicul a fost testat de berarii locali cu un transport special de bere la magazinul universal din Slobozia Mica.

2 Comments »

  • mariush said:

    fain foarte tare

  • OLECO said:

    Imi place cum a iesit. Felicitari!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.