Home » Prezentari

Volga M 24 DeAgostini

24 April 2013 2 Comments 2,757 vizualizări

Revista nr. 42 a venit cu o rusoaica foarte cunoscuta in Romania Socialista. Aceasta masina apartinea aparatului de partid si de stat, dar si unor institurii celebre, cum ar fi securitatea, militia, garda ceausista. In varianta camioneta a fost un taxi mult vanat de soferi. Brekul a fost si masina salvarii, dar si masina de militie.

Ca si executie, nu apar diferente majore intre cea de la colectia Octtopusy si DeAgostini. Chestii minore, cum ar fi manerul la usa capacului rezervor nevopsit, rama separatoare la geam portiera spate nenichelat, tampoanele fata usor diferite si sigla lateral mai bine executata la DeAgostini.  Lipseste bumbul alb la capace roti, dar jantele sunt mai bine facute la DeAgo pentru ca sunt vopsite alb, fata de Octopusy care sunt iuni. Mai bune este realizata la DeAgo si oglinda retrovizoare interioara, fiind nichelata ca la original si nu neagra ca la Octo. La un studiu comparativ, pare aceeasi matrita atat la caroserie, cat si la sasiu si interior. Negrul de canapele nu este un neajuns pentru machetisti. Lipsesc la DeAgo niste stopuri patrate in spate, probabil reflectorizante, dar asta nu scade din valoarea machetei!

Din punctul meu de vedere, macheta este bine realizata, curata si corecta la pretul ei, dar ne-am obisnuit deja ca machetele pentru maica Rusia sa fie mai atent lucrate! Bine DeAgostini, vezi ca se poate? Ai nota 9 de la mine, asta pentru ca m-ai obligat sa desfac macheta ca sa curat o tona de ulei cu care s-a dat pe geamuri si pe caroserie!

2 Comments »

  • ValiOvidiu said:

    Într-adevăr bine lucrată macheta din acest nr, chiar f. bine față de ultima. De ar fi toate la fel de bine lucrate, ce colecție frumoasă am avea …

  • tudor said:

    Intr-adevar foarte bine lucrata. Jos palaria, asemeni majoritatii masinilor rusesti, cu unele mici exceptii. La mine, exceptie LADA 2107 , toate sovieticele, inclusiv saracia LUAZ 969 e bine realizata. Deci frica de Putin ii impulsioneaza sa faca bine. Singurul defect il reprezinta farurile parca prea bombate, altfel, foarte bine facuta. Mai ales stopurile in 3 culori. Unele modele de VOLGA M24 nu aveau acei catadioptrii, sau poate ca se dadeau jos dupa revopsiri.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.