Home » Colectia AUTO

Volga M24 – masina de partid la Slobozia Mare

24 April 2013 2 Comments 3,870 vizualizări

Published on: Nov 16, 2012 @ 9:24 (astazi apare varianta DeAgostini, asa ca vom vedea diferenta)

Din seria James Bond, OCTOPUSSY, frumoasa sovietica a fost raspandita in Romania anilor ’60-’70 mai ales in randul securitatii, dar am vazut-o in copilarie si ca masina de militie in doua culori, alb/albastru. Fusesem cu pustanii de pe strada la vie, la furat struguri, si o astfel de masina ne-a fugarit pe stradutele din Tulcea pana ce i-am pacalit pe militieni ascunzandu-ne dupa poarta unui garaj de la IRET (Intreprinderea de retele electrice Tulcea). In contact mai intens am fost in perioada anilor ’75, cand un vecin securist isi parca limuzina in fata blocului vecin si o spala mereu cu mare grija.

Ca si macheta este ireprosabila. Vopsea excelenta, ornamente corecte si stralucitoare, tampografii curate si la locul lor. Un stop pe spate era usor stramb dar s-a rezolvat fara probleme. Interiorul este admirabil lucrat, in mai multe culori si cu detalii evidentiate. Suportul nu prea il inteleg, de ce pe langa calea ferata, dar ma rog, probabil ca reprezinta vreo scena din seria agentului 007…  Personal abia astept sa apara la DeAgo, si apare sigur, pentru ca in pliantul de la numarul 1 al revistei, se vede clar in vitrina prezentata. Aceasta masina merita tunata. Variante din Romania: Militia, Salvarea (in ambele variante, berlina si break), Masina Partidului Comunist! Sunt foarte bucuros de noua mea achizitie! Iat-o si in prezenta suratelor sale de sorginte CCCP (URSS). E superba!

2 Comments »

  • tudor said:

    Probabil e o secventa dintr-un film de au pus-o in acel suport. Ce productie este macheta ? Tot DeA ( sau furnizor DeA) ? Nu stiu cum se face , dar toate machetele masinilor ex-sovietice sunt lucrate ,in marea lor majoritate, exemplar , probabil cum ati zis, de frica lui V Putin. Si eu astept GAZ M24 , am mers cu asa ceva si am si condus. Sper sa fie frumos executata si la DeA, ca cea din pozele de mai sus, sa speram ca Tovarasul Putin inca mai baga spaima in ei. Pana una alta vine ARO 243, si din poze pare sa arate bine. Dar si in realitate sper sa fie frumos.

  • Prognosis (author) said:

    Nu este DeAgostini macheta, dar o au si ei in perspectiva. Nu stiu cine scoate aceasta colectie. Chiar am pus si poza din film mai jos. Abia astept sa apara la DeAgo si sa le por compara! E colectia Octopussy, dar tot made on RPC scrie pe ea!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.