Home » Prezentari

Volkswagen beetle DeAgostini

13 February 2013 2 Comments 4,296 vizualizări

Revista nr. 37 a aparut pe piata cu vestita Beetle VW, masina din vest, dupa cum era poreclita “broscuta”, un autoturism cunoscut si indragit in Romania. Azi nu am putut sa ies sa o iau personal si asta se vede in macheta venita cu oglinda lipita total anapoda, semn ca iar chinezii isi fac de cap in China lor si in dauna clientului din Romanica. Nu-i nimic, imi zic, e usor de reparat, asa ca nu ne lasam impresionati pana aici. Culoarea este placuta, desi nu are un luciu asa cum ar trebui sa aiba din fabrica. In pofida oglinzii, este totusi un model reusit si ingrijit lucrat. Tampografia la semnalizatoarele de pe aripile din fata, cea portocalie, nitel deplasata, dar iar se poate corecta cu usurinta. Pacat insa ca lipseste sigla de pe capota frontala. E o scapare care trebuie sanctionata cu minus! Apreciez insa frumosul si nu pot sa nu remarc tampografia in culori a semnalizatoarelor de pe spate si incadrarea cu vopseaua caroseriei a corpului semnalizatoarelor, lucru pe care nu l-am vazut la alt un model al meu, o broscuta aparuta sub egida ALTAYA si prezentata ceva timp in urma AICI. De remarcat si tampografia artistica reusita a fantei de aerisire de langa geamul din spate, dunga neagra de pe bari chederele geamurilor. O nota buna pentru atentie la DeAgostini, sau ma rog, la cine a avizat proiectul. Inchizatorul la capota spate, a motorului, trebuia si el nichelat. Rotile sunt placute, desi capacele sunt vaduvite de sigla VW. De remarcat nichelarea tevilor de esapament, a tobei si a ornamentului de pe treapta specifica. In rest, e o macheta placuta, si cu cateva mici interventii la mobilierul morbid, poate deveni o o piesa de rezistenta in colectia unui pasionat. Macheta primeste nota 9 de la mine, cu oarecare indulgenta, dar si cu placerea regasirii unei machete indragite! De data asta isi merita banii! Dar e loc si de mai bine!

2 Comments »

  • ValiOvidiu said:

    Am fost la chioscul unde ma duc de obicei si din 2 numere nu am avut ce sa aleg. Ma duc diseara la Inmedio si sper sa gasesc un exemplar cu cat mai putine defecte (perfect nici nu indraznesc sa visez 🙁 )

  • tudor said:

    Am luat si eu broscuta, tot de a INMEDIO. Ce sa zic, este foarte bine realizata, desi nu scrie pe spate VW 1200 sau 1300 cum ar trebui si nici nu are vreo sigla VW. Oricum, nu am ce reprosa, e bine realizata. Sper insa ca cei de la DeA sa nu mai stranga atat de tare machetele , cat sa le aplatizeze rotile, am mai avut aceasta surpriza. Plus ca unele sunt stranse cu atata forta , parca au bagat pistol pneumatic…
    Oricum, e bine realizata, sper sa vedem cat mai multe bine realizate de la DeA. Se zice ca urmeaza BARKAS…sper sa arate bine.
    Eu ma inteleg cu o doamna de la un chiosc care imi da sa imi aleg, iar ce este intr-adevar defect , da retur , altfel ea e vinovata ca nu verifica marfa. Asa am patit la DACIA 500…din vreo 20 verificate, toate aveau defecte. Intre timp , vad ca nu se mai gaseste. De la Inmedio iau numai cand ajung.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.