Home » Colectia AUTO

Zi de poștă la Slobozia

25 September 2013 One Comment 4,273 vizualizări

Zi de miercuri aglomerata la Atelierele PanArin. Si de bucurii, dar si de vesti proaste. Si ca sa incep cu acestea din urma, am fost informat politicos la ghiseu, ca de la 1 octombrie Oficiul de la Gara se desfinteaza, chestie destul de dureroasa pentru mine. Chiar si acest oficiu, cel mai aproape de casa mea, era la cca. 2 km, dar il parcurgeam pe jos in 30 minute, sau cu taxiul in zilele calde ori friguroase. Asta pentru ca primarul nostru se ocupă mai nou cu desene pe asfalt in loc sa reglementeze un transport public decent si util  locuitorilor de oras resedinta de judet. Acum, daca singurul oficiu de coletarie va ramane cel de la magazinul Ialomita, adica tocmai dincolo de centrul orasului, va imaginati aglomeratia si timpul pierdut cu coletaria. Plus banii de taxi, caci pe jos este prea departe pentru un astmatic ca mine…

Cu aceasta ocazie, rog pe toti cei care imi vor mai trimite colete cu machete pentru modificari, sa o faca fie prin curier privat, fie prin posta, dar cu specificatia la ghiseu si pe colet “trimis prin factaj”, ceea ce inseamna ca este adus acasa. Altminteri riscati sa vi se intoarca pachetul, pentru ca eu nu ma duc la distanta asta decat pentru coletele externe.

Asadar, sa continui cu vestile bune… pentru ca m-am dus la posta sa pun doua colete catre colegi pasionati, desi la cutie jos nu era nici un aviz, la posta ma asteptau trei colete, din care unul imens din Germania de la Dragos, unul din Covasna de la bunul prieten Peter Tamas, amic de suferinta machetistica, si unul de la un prieten care apreciaza lucrarile mele si care mi-a trimis un ARO 242, macheta care a aparut azi la DeAgostini, stiind ca am multe planuri cu aceasta macheta. Interesant ca a reusit sa o procure si sa o trimita astfel incat sa ajunga la mine chiar in ziua aparitiei la tarabe, dar asta chiar daca ma intriga, nu ma preocupa cum a reusit aceasta performanta. Multumesc Silviu pentru frumosul Aro, pe care il voi prezenta intr-o rubrica speciala, dupa ce imi trag sufletul si imi pun ideile in sertare in ordine.

Asadar, de la Dragos au sosit din Gemanica restul de piese ale pistei de SlotCar, primele fiind trimise asta vara. Totodata amicul Dragos mi-a trimis si omuletii pentru autobuzul decapotat facut lunile trecute, turisti cumsecade, la scara 1/87, si care vor fi amplasati zilele acestea in autobuzul de legenda spre a fi trimisi in prima lor excursie cu decapotabila. Speram sa nu raceasca, pentru ca vremea e cam friguroasa pentru turismul deschis, dar Lacul Amara abia asteapta sezonierii de toamna. Tot de la Dragos a sosit si un avionas pentru montat, fapt care mi-a trezit amintiri nostalgice, pentru ca eu, cu asa ceva mi-am inceput activitatea si pasiunea de modelist, pe la 7 ani, cand am montat primul elicopter MI 1 sau 4 nu mai stiu care exact era, si care a deslantuit in mine pasiunea pentru machete.

De la Peter am primit o gramada de masinute, unele pentru colectia mea, pe care le voi prezenta individual, si unele masa de manevra, ca sa imi continui activiatea de transformari specifica, pasiune care ma mentine in functiune zi si noapte.

Multumesc Dragos, multumesc Peter pentru frumoasele cadouri. Sunt incantat, imi trebuie ceva timp sa savurez fiecare lucrusor in parte! Darurile sunt minunate!

One Comment »

  • Silviu said:

    Draga prietene Arin, nu e nici un mister. Este luat de le ebay inca de acum 6 zile. E un dar marunt pentru un om mare plin de talent. Iti urmaresc realizarile si caut sa te ajut cat pot ca sa vad colectia crescand. DeAgostini ar trebui sa aprecieze ceea ce faci si din toata maretia lor ar putea sa te jute cu baza materiala pentru transformarile tale. E o nimica toata pentru ei, mai ales ca nu esti un miliardar excentric. Din partea mea eu consider ca esti un deschizator de drumuri. Multe din machetele aparute la deagostini sunt si ca urmare a muncii tale de manufactura, care a demonstrat ca sunt cerute aceste machete. Macar atat bun simt sa posede si ei si sa iti trimita machete brute pentru prelucrare. Numai cate rebuturi au, ai putea face minuni din ele. Dar sunt zgarciti si avari.
    Voi mai trimite machete atunci cand voi simti ca nu le poti avea. Asta pentru ca in ultima vreme am vazut ca nici pe cele curente nu le-ai luat si a scazut numarul unicatelor realizate, semn al declinului economic din tara. Sper sa nu te simti jignit de darul meu. Ar trebui ca si alti iubitori de frumos cu ceva finantari sa te mai ajute cu cate o macheta de baza. Sunt sigur ca vor iesi minuni din mainile tale.
    Mult noroc, sanatate si putere de munca
    Silviu Badea

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.