Home » Tunare Masinute

GAZ 12 ZIM funcţional pe ecartament redus (2)

26 February 2013 No Comment 6,413 vizualizări

Continuare

Dupa cum spuneam in PRIMUL EPISOD, am realizat sistemul de colectare a tensiunii din fir elastic de coarda de chitara n. 1, si apoi am testat rulajul masinii pe linie HO, echivalentul oarecum al ecartamentului redus pe care au circulat unele din aceste frumoase masini pe calea ferata.

Am continuat cu montarea sistemului de iluminare, atat pe fata, in faruri, cu led-uri punctiforme albe de 1,8 mm diametrul lentilei, cat si pe spate, in stopuri, cu led-uri similare rosii, cate doua in paralel, dar inseriate cu cate un rezistor de 1k. La final am construit din forex de 1 mm grosime, fasiile acoperitoare pentru zonele unde erau rotile obisnuite, zona din aripi, asa dupa cum am vazut la modelelul de pe internet. Pentru inlaturarea obstacolelor usoare de pe linii, vehiculul a fost dotat cu un plug din bare, specific rulajului pe calea ferata.

Pentru prezentare, am folosit postamentul de la alta macheta, la care am aplicat sina HO, terasament si prin metode de modelism feroviar am balastat bucata de sina cu pietris de modelism. Astfel, pietrisul spalat si uscat, l-am distribuit cu o pensula fina peste traverse, inlaturand prin periaj fin excesul. Dupa asezare, am fixat pietrisul picurand solutia ideala de fixare, facuta din parti egale de aracet de mobila si apa, la care se adauga cateva picaturi de detergent de vase, necesar pentru a rupe tensiunea superficiala din solutie si pentru a patrunde printre pietrele foarte fine ale balastului.

Imediat am decorat cu iarba si frunzis divers pe marginea terasamentului pentru realizarea unui suport tip microdiorama. La final, toate cele trei drezine din Depoul PanArin, au pozat pentru eternitate. S-au facut si ceva filmari, dar montajul se va face probabil in cursul zilei de maine, pentru ca azi, umiditatea din atmosfera m-a epuizat!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.